De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Wintertriatlon Leeuwarden 11-02-2023

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WINTERTRIATHLON LEEUWARDEN 11-02-2023

 

’s Ochtends 5 uur begonnen met water koken voor de bouillon, chocomelk op temperatuur brengen en in gamel doen waar het warm in blijft, twee grote koffie kannen gevuld en al die gamellen met vruchtendrank, twee voor de thee in militaire gamellen gedaan en de bakken met andere spulletjes met de steekwagen naar de bus gereden en daarin gezet. Mooi op tijd klaar en om half acht naar de 11 stedenhal in Leeuwarden.

 

Om 8 uur in Leeuwarden aangekomen zag ik dat Meine en Sjouke het gehele parkeerterrein hadden afgezet en de schaatsers die wel training hadden hun auto op het volgende parkeerterrein moesten neerzetten geweldig goed geregeld mannen. Sjouke Touber kwam aangesneld om de linten even te laten zakken zodat ik door kon rijden. Hij was aangesteld als verkeerregelaar en Jippe en Theo  waren de parkeerregelaars op het terrein van het Wetterskip Fryslân. Christiaan had de kar er al neergezet en was toen doorgereden naar Eindhoven waar hij deze dag moest werken bij een evenement wat zijn werk is als event producer. Bedankt Christiaan hoefde ik hem niet mee te nemen uit Stiens.

 

Sponsor Univé kwam binnen met twee karren en bussen met dranghekken en boog inmiddels hadden de Sjoukes met een team jeugd van het CIOS al de buizen klaar gelegd die op die dranghekken moesten voor als fietsdrager te dienen, Sjouke Venema had system bedacht om de nummers er op te zetten simpel met briefje aan elkaar geniet en kon de jeugd er de nummers op zetten.  De buizen had hij vrijdagmiddag uit onze loods gehaald samen met Sjouke Touber en mij die alleen toekeek sjouwen lukt mij niet meer en dat is wrang. Ook had hij nog een lading buizen van zijn buur Dijkstra&Draisma mee genomen uit Dokkum.

 

Theo Runia was deze dag mijn steun en toeverlaat, zette het geluid neer sloot dat aan op de stroomvoorziening drukte de klokken in en nog meer hand en spandiensten hij was net als mij op het eind van de dag wel uitgeblust. Ons team heeft heel wat werk verzet, Sicco Jellema pijlde het parkoers van de fietsroute en bordjes geplaatst en zaterdagmorgen nog eens gecontroleerd. Douwe Brouwer regelde alles in de 11 stedenhal en het startapparaat waar Rein Jonker de startschoten ging doen. Wat Meine en Sjouke Venema allemaal hebben gedaan is te veel om op te noemen geweldige kerels ikzelf mocht speakeren en de briefings doen voor elke start. Probeerde ook nog wat anderen dingen te doen maar met een stok in de hand valt dat niet mee en mis de krachten ook. Maar ik kan er nog bij zijn al is dat gehandicapt.

 

De mannen van Univé hebben de dranghekken mee neer gezet met ons vrijwilligersteam wat een werk is er door hun verzet en prachtig dat het is gelukt. Tent van 3×6 neergezet voor de fiets controle die voor mij en de EHBO hoefde niet wij hadden onze grote kar wel.

 

Herman en Jippe zorgden er voor dat al de dozen chocoladekoeken van Hellema en al de gamellen naar binnen kwamen voor het secretariaat en het middenterrein waar Anton, Jippe en Christina de catering deden vlak bij de prijsuitreiking wat een gezellige ruimte daar op het middenterrein waar je iedereen kon zien schaatsen en de speaker een prima verslag deed over het hele gebeuren daar op het ijs hij had de beschikking over een groot scherm waar ook de deelnemers hun prestatie konden zien. Bedankt dames voor de prijsuitreiking met Douwe en het omhangen van de medailles bij al de deelnemers.  Kan niet iedereen noemen er waren maar liefst 90 vrijwilligers. Herman en Jippe plaatsten ook nog bordjes op het loopparkoers en Sjouke hanteerde de spuitbus, ik was verantwoordelijk voor het loopparkoers en had graag de hele route gepijld en bordjes geplaatst helaas, volgend jaar moet dat een ander doen mij lukt dat niet en pijlen is zo belangrijk voor de deelnemers.

 

 

Mylaps was er met drie vrouwen waarvan één heel ervaren Monique Kruis we kennen haar van bij de BERENLOOP  en twee die het moesten leren, één bij de start en finish hardlopen, de ander bij het fiets en nummer drie in de ijshal waar de  tijdwaarneming onder het ijs zit. Wat een prachtig 11 stedenhal hebben we toch in Leeuwarden. En wat fijne mensen Sicco en Douwe van de baancommissie 11 Stedenhal die samen met ons SV Friesland dit mooie evenement organiseren.

 

Een verkeerregelaar was ziek dus gauw Hans de Ruig die was net geslaagd als verkeerregelaar op te treden en heb ik ons Johan gevraagd de taak bij het innemen van spullen bij het schaatsen over te nemen, natuurlijk Heit dat doe ik.  bedankt hier voor.

 

Meine had de speakerlijst met iemand mee gegeven maar heb ik niet gekregen daarom kon ik geen namen noemen bij doorkomst en finish bij het lopen maar heb me er wel uitgeluld. Jammer maar er zijn ergere dingen en heb het wel gered met Theo en Rein Jonker.

 

Heb geen klachten gehoord maar we hebben wel de deelnemers, en vrijwilligers gevraagd of er iets voor verbetering vatbaar is ons dit te melden daar leren we van en kunnen dat volgend jaar anders of beter doen.

 

We hadden drie ja zelfs vier fotograven en dan nog wat eigen foto’s oa van Christina en Anton, Djurre en Janke, Henk  Bootsma en Johan Beintema zie links naar de foto’s onder dit verhaaltje. 6 motorrijders uit Assen waren de voorrijders voor het fietsen en hielder verder onderweg in de gaten of alles goed verliep.

 

Jan v.d.Hoek was ook vrijwilligers ondanks zijn ziekte ook zijn taak volbracht ook hij wil er graag nog bij zijn en kon zijn taak uitvoeren. Fijn voor Jan

 

Ik ben na mijn taak naar binnen gegaan, de trap op en af naar het midden terrein Christina heeft me daarbij geholpen  en de anderen hebben de boel opgeruimd en wat ik mee moest hebben in de kar en bus gezet zodat ik afgeladen met bus en kar naar huis ging, Eerst geprobeerd de kar bij de loods neer te zetten maar dat lukte me niet of liever durfde ik dat niet er stonden twee auto’s en heb al eens wat in elkaar gereden dus maar mee naar huis en bij Folkert neer gezet vannacht zo nu en dan gekeken of er onraad was je weet maar nooit.

 

Moest er toch even uit naar de WC en last van opvliegers nu half vijf na drie kopjes koffie en dit verhaal nog maar even liggen. Schrijf zoals ik het beleef allemaal bedankt voor jullie inzet en deelname.

 

 

Pico de Jager en Danielle Bekkering nationaal kampioen wintertriathlon.

In Leeuwarden vandaag 11 februari 2023  de wintertriathlon.

Hele afstand

1 Pico de Jager Abcoude 2.23.00

2 Wouter Dijkshoorn Amsterdam 2.30.29

3 Martin Veenhuizen Tynaarlo 2.37.37

1 Danielle Bekkering Stadskanaal 2.52.39

2 Josine Kroon Heemstede 2.57.17

3 Jolanda Jansen Leeuwarden 3.09.24

Halve afstand

1 Robert Beute Assen 1.19.20

2 Nick Koppenaal Hattem 1.20.02

3 Lammert v.d. Ploeg De Westereen 1.24.34

1 Jorine Koopman Delft 1.37.19

2 Maartje Speksnijder Ytrecht 1.43.03

3 Elsbeth Woldhuis-Bruinsma Heerenveen 1.44.29

 

Volledige uitslagenlijst zie onderstaande link Mylaps.

https://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2023/feb/11/leeuwarden/index.html

Fotoreportage Johan Beintema klik op onderstaande link

https://photos.app.goo.gl/zwFnAzUgenvRjGxj7

Fotoreportage Janke van der Schaaf

https://photos.google.com/share/AF1QipNnBiP7PeDDkYXU8Uu0eUJ-RpWu_1EaI1gXIsRZeeR11ivhYxlAMvvyyyIaXCaqXg?key=MzZnRko4MVNPT2dxbXRCMUNPWlpSQ282OXBtakdB

Fotoreportage Henk Bootsma

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1844861562559136&set=pcb.1844889945889631

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk