De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Ronde van St. Jabik

HARRY WIERSMA WINNAAR RONDE VAN SINT JABIK

Veel hardlopers kozen deze zaterdag voor de ijspret in plaats van hardlopen in de Ronde van Sint Jabik. Prachtig zonnig weer, bijna geen wind en een schitterend parkoers waren zaterdag de ingrediënten van de Ronde van Sint Jabik.  Dat er vanwege de schaatsmogelijkheden minder deelnemers zouden komen was vooraf te verwachten, maar dat het er maar 77 zouden zijn viel de organisatie toch tegen. Gelukkig waren er voetballers die hun conditie wel eens wilden testen en deelnamen aan deze loop.

Ook de halve marathon in Egmond en Running Centersross in Bakkeveen op zondag zal SV Friesland lopers gekost hebben.

Op het sportcomplex De Fijfskaar was de inschrijving en konden de lopers na afloop douchen en was er snert in de kantine.
In de Geert Veenhuizenstraat was een feestelijk start- en finishcentrum ingericht. Hier was na afloop een koek en soopietent met bouillon, thee en fruit. In de neergezette tenten was het best vertoeven zeker toen het zonnetje er bij kwam.

Het was genieten voor de lopers, onderweg was er verzorging in de vorm van warme thee en water. Iedere kilometer stond duidelijk aangegeven .

Harry Wiersma Marrum liep de eerste 6 km met Simon v.d.Beukel Beetgum, maar deze liep de 11 km en ging toen rechtsaf waar Harry links ging. Daarna moest hij het alleen doen. Hij finishte in 1.21.12 op deze 21.3 km. Voor Otto de Boer Leeuwarden 1.25.53 en Durk Haitsma Franeker 1.32.33 Alle Sterk Beetgum 1.36.00 en Piet Scholten Leeuwarden 1.41.33
Herminia v.Dijk Franeker was de snelste vrouw 1.46.49

Klaas Kroese Scharnegoutum won de 10 engelse mijlen ruim 16 km in 1.04.12 voor Daan v.d.Geest Stiens 1.06.43 en Keimpe Jager Dronrijp 1.13.34 Sander Velt Leeuwarden 1.14.16 en Frans Faber Sexbierum 1.16.04
Ria Schrale Boksum won bij de vrouwen 1.27.12

Simon v.d.Beukel Beegum won de 11 km in 41.23 voor Remco Bijlsma Cornjum  42.32 Hidde Timermans Harlingen 42.48 Sjoerd Ferwerda Franeker 43.10 Jan Bijlsma Cornjum 44.44
De sportman van Leeuwarderadeel Karst Anema Stiens werd 6e 46.44 hij wil in Egmond een medaille verdienen in zijn leeftijdscategorie.
Corine Visser Leeuwarden won bij de vrouwen 50.42 voor Froukje Bijma Leeuwarden 57.32 en Frederike Draaisma Leeuwarden 59.36

Geert Tjeerdsma Groningen won de 6 km in 24.03 voor Dikkie v.d.Werf Bolsward 27.40 en Markus Meekma Drachten 28.31
Astrid Zijlstra Lekkum won bij de vrouwen 36.34 Tamara Brander Harlingen 39.13 en Fokje Velt Leeuwarden 39.40