De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Pepernotenrun 2021

PEPERNOTENRUN FRANEKER MET VEEL DEELNEMERS, DIKKE HAGELBUIEN VOORAF EN ROUTEUITZETTERS STUURDEN DE LOPERS RECHTS TERWIJL ZE LINKS MOESTEN WAT BETEKENDE LUS VAN 3 KM GEMIST.

 

Sportvereniging Friesland en Valk Event Production met sponsor AlbertHeijn Franeker organiseerde zondag 28 november voor de 4e keer de Pepernotenrun in Franeker. Na een tiental jaren de Ronde over Ried in november bood AlbertHeijn aan om bij hun winkel een loop te organiseren een pepernootrun die zij gingen sponsoren. Die kans greep SV Friesland met beide handen aan en Christiaan Valk bedacht routes regelde de vergunningen en Gert en Mirjam Kuipers van AH Franeker regelden een grote tent bij het zwembad Bloemketerp met snert chocomelk pepernoten en een groot prijzenpakket bestaande uit levensmiddelenpakketten voor de eerste drie aankomende van elke afstand. Het werd een groot succes en ook dit jaar zou het weer zo gaan.

 

Maar de Corona maakte het onmogelijk om het dit jaar op dezelfde manier te organiseren, de grote tent mocht niet en ook geen snert en chocomelk omdat dit voor teveel mensen bijelkaar op geen 1½ meter afstand van mekaar. Om het toch mogelijk te maken volgens de coronaprotocollen zette SV Friesland twee eigen tenten neer op het grasveld van zwembad Bloemketerp voor het uitreiken van de startnummers en na de finish de eindverzorging. Men kon het startnummer in ontvangst nemen en de tent verlaten, hierin waren looplijnen gemaakt en dit voldeed prima. De tenten en stellages werden zaterdags geplaatst en ook de start/finishstellage en jurytent. Omdat het de gehele week regenachtig was kon men de routes niet pijlen met krijtkalkpijlen die zijn toegestaan en moest men bordjes gebruiken.

 

Dit jaar had Christiaan Valk een nieuwe 21 km route aan de run toegevoegd die ging via het Hitzummer binnenpad Hitzum naar Achlum, via de Slachtedyk kwam men op de asfaltweg waar Opa Jan Kooistra in de fout ging om een bordje rechtsaf te plaatsen richting Kiesterzijl daar moest men ook heen maar dan via een 3 km lus richting Harlingen waar de verzorging op de Ludingerweg stond maar geen lopers in hun gezichtsveld kregen en wel door hadden dat er iets fout was gegaan en zij gauw hun post verplaatste. Zo liep iedereen 3 km te kort op de halve marathon terwijl ze anders bij de SV Friesland meestal extra meters krijgen aangeboden. En Opa maar denken bij de finish waar hij speaker was dat ze in het Franekerbos een korter stuk hadden gelopen omdat ze niet over de vlonderbrug konden door gladheid. Sorry Christiaan heb het verkeerd begrepen. Al de pijlen waren weggerend dus moest de organisatie alle zeilen bijzetten om de lopers over het 5 km parkoers te loodsen en dat is gelukt. Met zijn Ouad controleerde hij de korte routes.

 

Werden de wandelaars die ’s morgens eerder waren gestart getrakteerd op een flinke hagelbui en regen de hardlopers troffen het beter de zon kwam zelfs tevoorschijn, men vond het een mooie route en alle lof dus voor de organisatie daar voor. Onderweg kreeg men lauw water aangeboden wat zeer op prijs werd gesteld bij dit koude weer. Natuurlijk waren er wel enkele mopperende lopers die de 21 km zouden lopen maar de meesten konden er mee leven. Meer dan 30 vrijwilligers hadden zich beschikbaar gesteld om te helpen op de verzorgingsposten, uitgave startnummers, jury verkeerregelaars etc. dank zijn hun kan de SV Friesland zoveel loopjes organiseren de volgende loop is de Oudejaarsrun in de Groene Ster op 31 december.

 

Jan Kooistra bedankte al de vrijwilligers voor hun medewerking, Christiaan voor zijn grote inzet, de EHBO Leeuwarden, Zwembad Bloemketerp voor het beschikbaar stellen van hun grasveld bij het bad wat na afloop meer op bouwland leek dan gras maar dat komt wel weer, ook bedankte hij het White Angels Verkeersteam en al de deelnemers voor hun komst. Hij huldigde Hinke Schokker toen ze over de finish kwam  voor haar prestaties en de moeilijke tijd die ze heeft meegemaakt en hoopt dat ze als SV Frieslandlid mag blijven hardlopen en bood haar een aardigheidje aan. Ook kreeg ze een flinke tas met boodschappen mee zij won de 21 km was dus 18 km run.

Na afloop heeft men massaal met al de vrijwilligers al de spullen die waren gebruikt opgeruimd en dat was best veel maar vele handen maken het karwei lichter.  Maar liefst drie fotograven op de Route Janke en Djurre v.d.Schaaf Tjeerd de Jong en Franeker Actueel.  

 

Fotoreportage Tjeerd de Jong

https://photos.google.com/share/AF1QipP6dahwT-NoMOHIF7oygFKTZxpUSkeHLaNEq5aohIRYAonMKe4k3P3UxvpVOe2EhQ?key=MmdoeUVRYUIyd1VGM25xLUlVQUpvclJ4NnVHN21R

 

Fotoreportage Djurre v.d.Schaaf

https://photos.google.com/share/AF1QipNFa1UZHeHf3SRzizTR0IZlJLWgKxu-xPrUtnPK-SOJzocNsRaOE2xBsXSrIJ-tBQ/photo/AF1QipM166z_1XyN3l14jO5s9t0NLj5gQI_SxsAGWl0X?key=TXFnaHNvZjhZWERmS1lDXzJTVG9WUU02d19QY0lR

 

Fotoreportage van Janke v.d.Schaaf

https://photos.google.com/share/AF1QipONfeV3kd1-cXQ2IMFqnh_5JhjcXnE4XZVZe6stLuDSv7xee6uwLey5nASn3tpVQQ?key=Zk50VFdDY21CNkJYMS1hZ0Y3QmZVcEFkSG5MeUh3

 

Foto’s Franeker Actueel

https://www.franekeractueel.frl/nieuws/goed-georganiseerde-4e-pepernotenrun-groot-succes-fotos/?fbclid=IwAR3WVaRLyMp_lTHFY8ZBXo9m1xkSBZwXq92p3C_vGz5cGGruOwazMNAWIQk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk