De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Oerpolderloop 2020

PITTIGSTE OERPOLDERLOOP IN IT HEIDENSKIP TROK 180 DEELNEMERS.

Sportvereniging Friesland organiseerde zondag 23 februari voor de 12e keer de Oerpolderloop in It Heidenskip.

Alle soorten weersomstandigheden heft men al gehad maar zoals deze keer was het nog nooit. Harde wind, de storm Ellen bleef dan wel in het zuiden van het land voor veel ongemak zorgen ook in het Noorden waren dikke buien en windkracht 7 a 8 en als je daar in op moet tornen valt niet mee.

SV Friesland last nu direct geen loop af en nu ook niet, ze hadden hun weerman Chris Draijer gevraagd om advies en deze kon hun gerust stellen zo hard zou het niet waaien en de regen zou voor de start zijn gevallen.  Van die regen klopte maar er was wel genoeg wind zodat de start/finishboog in de kist bleef en de jurytent extra vastgezet werd anders ging die de lucht in.

Als we 100 lopers krijgen mogen we onze handen dichtknijpen maar er kwamen er zelfs 180 uit alle delen van het land en ook de snelle lopers uit Friesland schreven zich in voor de 8 of 14.7 km. Parkeerwachters zorgden dat de auto’s op de juiste plaatsen werden geparkeerd en niet in het gras waar geen versteviging onder zat. Veel vrijwilligers die het ook niet gemakkelijk hadden. Bij de verzorgingsposten schonk men warm water wat heel goed werd bevonden door de deelnemers, steenkoud water zorgt voor maagkrampen.

De routes waren door Ida en Johannes de Boer uitgezet en de pijlen en kilometerpunten stonden er nog het vette krijt had de regen doorstaan, ook werden er nog bordjes bijgezet zodat uit de verte was te zien welk kilometerpunt men nu passeerde.

In het dorpshuis was het bere gezellig, druk en de koffie ging er wel in en na de loop de Oersnert gekookt door bewoners van It Heidenskip, de opbrengst was voor het Dorpshuis. De 8 km ging na de start via de weg die hun naar het eind van de bewoonde wereld bracht en ze via de koeienstal terug keerden naar de finish. In de stal was de verzorgingspost.

Sportzaak Bij Folkert uit Sneek had voor al de winnaars waardebonnen beschikbaar gesteld en bosje bloemen. Ook komen de namen op het hek wat in de winkel staat. Bonnie en Jouke Valk deden de prijsuitreiking. Ida en Johannes kregen een lekker presentje voor hun grote inzet en Antsje ook voor de sponsoring, zij had op haar beurt de zieke Josefien en Jan Kooistra een bloemboeket gegeven en hun sterkte gewenst met hun ziekte die kanker heet.

Deze loop was zeker niet geschikt voor mooi weer lopers en de eerste 4 km ging pal in de wind op waarna de route door het patersrondje volgde, geen bomen die beschutting gaven en ook geen huizen en boerderijen, maar het was te doen waren de opmerkingen na de finish van de geoefende lopers. Vorige week in Leeuwarden bij de Kleine Wielenloop was het zwaarder vonden velen maar toen was er ook meer regen.

Wilko Bakker van Horror won de 14.7 km in 52.30 voor Erwin de Vries van Lionitas 53.09en Riekele Kobes SV Friesland 53.21 Thijs de Jong Lionitas werd 4e in 53.35 gevolgd door Willem de Boer Exmorra 53.41 Vrouwen: 1e Fleur Baljet Horror 59.15 2e Rianne Harmsen Drachten 1.04.56 3e Gwendolien Flokstra Utrecht 1.07.26 4e Nynke Steigega Exmorra 1.09.54 5e Marit Houtsma Ried 1.13.02

8 KM: 1e Lieuwe Palstra Horror 29.41 2e Hendrik Oosterhoff Utrecht 30.29 3e Dennis Brandenburg Steenwijk 31.39 4e Jouke Hoekstra L.Gr.Sneek 38.05 5e Johan Laagland Molkwerum 38.18 Vrouwen: 1e Hinke Goemaat Idsegahuizum 38.51 2e Marijke Buter Nijemirdum 41.23 3e Silke Jellesma Sneek 41.38 4e Saskia Smits Horror 41.41 5e Lucia v.d.Bijl Horror 42.52   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk