VEEL LOPERS BIJ STATENTOCHT IN OENKERK.

 (Verslag Binne Kramer)

Wie zaterdag graag wat aan beweging wilde doen kon dat doen bij de Statentocht in Oenkerk. Daar organiseerde de zorggroep Tellens Skewiel Trynwâlden samen met SV Friesland en de St.Cultureel werk BOB een wandeltocht voor wandelaars, Nordic Walking, een tocht voor Wheelers, Handbikrs en Schootmobielen en een prestatieloop over 2.5-5-10-16-21.1 en 30 km. Door het prachtige landschap rondom Oentsjerk.

 

290 deelnemers melden zich aan voor de prestatieloop, de meesten voor de 10 km, de minsten voor de 2.5 en 30 km. Dit inschrijven kon in Heemstrastate waar heel veel vrijwilligers zich beschikbaar hadden gesteld voor het regelen van het verkeer, parkeerwachten, verzorgers, EHBO, routeaangevers, voorfietsers inschrijvers etc. Ze kregen hiermee de laatste jaren steeds meer ervaring en het liep ook dit keer weer op rolletjes. Jammer dat het zonnetje verstek liet gaan maar voor het hardlopen was het wel mooi weer. Onderweg genoeg drinken en banaan en na de finish bouillon, thee, fruit vruchtendrank zoals men het bij de SV Friesland gewend is. Bij de jeugd op de 2½ km en voor de langste afstand de 30 km. Waren maar weinig aanmeldingen. Maar de gelegenheid wordt geboden dus maakt ieder zijn/haar keuze. J Friesland,  regelt hij de prestatieloop.

 

De lopers komen uit alle delen van het noorden maar wel de meesten uit de omgeving, de loopgroepen uit Dokkum, Burgum, Leeuwarden, en Oenkerk aren goed vertegenwoordigd, SV Friesland neemt ook altijd een vaste groep lopers mee die bijna nooit een loop willen missen. Deelnemers uit andere provincies komen niet meer zoveel dan vroeger toen er veel minder lopen werden georganiseerd. Nu zijn er in elke provincie wel één of meerdere lopen, keuze genoeg dicht bij huis .Astrid Zijlstra nam de taak op zich om al de 290 nummers en tijden te noteren en dat is haar ook gelukt. Dus een dure chip is niet nodig bij dit aantal lopers. Vol lof was men over de organisatie. De sfeer die bij de SV Frieslandloopjes heerst is uniek, zij vinden het sociale contact na de finish ook belangrijk en plaatsen tenten, krukjes om op te zitten en bediening. Dit keer weer geluid en muziek verzorgd door DJ Chris uit St.-Anna www.ikwilparty.nl Janke en Djurre v.d.Schaaf verzorgden een fotoreportage welke is te zien op www.svfriesland.nl en www.statentocht.blogspot.com hierop ook de uitslagen en verslagen.

 

In de sporthal was gelegenheid om te verkleden en na afloop douchen. Nazitten kon in de gezellige hal van het verzorgingscentrum. Wie een herinnering wilde kon die krijgen maar de meesten hoeven deze niet, ze lopen wekelijks en lopen liever tegen administratiekosten.

De opbrengst van deze loop gaat naar het goede doel, dat is het eigen verzorgingstehuis in Oenkerk, hiervoor was ook een verloting en de dames waren best tevreden met de belangstelling voor hun waar.

 

De uitslagen staan nu ook op de sites.  De volgende loop is de Bulleloop in Lekkum woensdagavond. Ook hier keuze uit verschillende afstanden zie voor de hardloopagenda voor geheel noord Nederland. www.hardlopendnederland.nl 

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl

 

logo runningcenter

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

logo berenloop   logovlieland   Rechthoek 1