ZONNIGE EN FEESTELIJKE 9e BRINKLOOP IN DIEVER.


Dinsdag de 26e augustus organiseerden de St.Sport Promotie Diever en de SV Friesland voor de 9e keer dit jaar de Brinklopen in Diever, dit was de laatste in 2014.
 

Prachtig zonnig weer en een feestelijke avond, de oudste deelnemer aan de Brinklopen Berend Schreuder uit Zweeloo was jarig en vierde zijn 85e verjaardag door aanwezig te zijn bij deze Brinkloop en trakteerde de jeugd op een aardigheidje.

Berend loopt ieder jaar mee en ziet altijd weer uit naar de zomermaanden wanneer de Brinklopen en de Hoeve aan den Weglopen in Diever en Oude Willem worden georganiseerd. Verder loopt hij overal in het Noorden maar zoekt zoveel mogelijk de loopjes uit waar zijn vereniging de SV Friesland bij betrokken is en dat zijn er vele.

 

Natuurlijk werd er aandacht besteed aan zijn verjaardag, hij deed een kleine toespraak waarbij de organisatie en de lopers bedankte voor het feit dat hij altijd mee mocht lopen, dat de mensen het geweldig vinden dat hij op deze leeftijd nog altijd actief meedoet en hij wenste iedereen dat ook zij ook zo lang mogen genieten van deze hardloopsport net zo als het hem is gegeven. Josefien Kooistra feliciteerde hem en bood hem een bloemstuk aan namens de organisatie en de lopers. Al de deelnemers zongen voor hem lang zal hij leven.  Ook mocht hij het startschot lossen voor 81 deelnemers.
 

Jammer genoeg dit jaar minder deelnemers aan de start dan andere jaren, toen kon men ook de 1000edeelnemer een bos bloemen geven maar dit jaar waren het er 966 de oorzaak het weer de ene keer veels te warm de andere keer regen of onweersdreiging en een volle hardloopkalender plus de vroege vakantie hier in het noorden zorgden er voor dat er minder jeugd aan de start stond. Maar met deze aantallen kan de organisatie best tevreden zijn.
 

Maarten Zeegers uit Groningen kreeg een envelop met VVVbon omdat hij de snelste tijd had gelopen dit seizoen op de 10 km 33.04 bij de vrouwen ging deze naar Bertha Bruggenkamp Smilde die deze avond een tijd liep van 40.30 De parkoersrecords blijven staan op naam van Iwan Kamminga Nieuwe Pekela 30.52 en Immy Auck Kersbergen Wommels 35.58
 

De 5 km werd gewonnen door Adriaan Fransen Assen, hij had 15.26 staan en probeerde deze avond nog het record van Maarten te pakken op de 10 km maar dat lukte net niet hij liep 33.48 Immy Auck Kersbergen Wommels was de snelste dit jaar op de 5 km 17.34 Adriaan heeft ook het parkoersrecord 15.17 en Mariska Kramer Drachten die bij de vrouwen 16.42

Jurre Hoeksema Grollo kreeg de envelop voor het seizoenrecord op de 2 ½ km 7.32 bij de vrouwen was dit Laura Prins Hoogeveen 9.31 de parkoersrecords staan op naam van Frank Blikslager Groningen 7.14 en Jessica Oosterloo Appelscha 8.12
 

De gehele loopgroep Smilde was deze avond gezellig aanwezig  presteerden goed en hadden veel plezier zelf ging de groep in polonaise op de muziek die uit de  SV Frieslandgeluidsbox kwam naar Keerpunt http://www.keernpunt.nl/    om daar iets te gaan nuttigen. Veel lopers kwamen de organisatie bedanken voor 9  gezellige Brinklopen waar ze de nieuwe start/finishboog in gebruik konden nemen en beschikken of voldoende vrijwilligers om deze lopen te kunnen organiseren.

Voor 2015 komen ook weer de brinklopen op de hardloopkalender  men hoopt dat het Dingspilhuus dan nog beschikbaar is, die wil de gemeente sluiten. Maar wat er precies gaat gebeuren is nog niet bekend. Jan Vos ontvangt de lopers altijd hartelijk zij kunnen er verkleden en douchen, inschrijven en na afloop even nazitten. De vrijwilligers doen dat altijd na de loop goed voor de binding en gezellig.
 

Toli Schanssema uit Hoogezand maakte weer een fotoreportage, http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/    Jan Kooistra speakerde jammer dat Jan Blaauw en Jan Winters ziek waren deze avond, zij zijn twee  van de boegbeelden van de stichting Sport Promotie Diever. De uitslagen werden iedere avond na de loop op de site www.dieversportief.nl gezet door Anneke en Freek. De volgende loop in Diever is de Crossmarathon in December en mag ook als trail gelopen worden. Een pittig parkoers van 10 km. klimmen en dalen, zand, schelpen en bos prachtig om te doen.

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl

runpoint zw 530logo berenloop   logovlieland   Rechthoek 1