BURGUM - Paul Geertsma is zondag winnaar geworden van de 6e BurgumRun. Geertsma eindigde op de 16,1 km in een tijd van 57 minuten en 1 seconde. Met zijn team Bon A Parte eindigde Paul Geertsma ook nog eens als tweede bij de teamrun, na Fysio 058 uit Leeuwarden. Bij de dames was Janetta Wolthekker de snelste op de 16 in 1 uur 15 minuten en 12 seconden.

Helaas kon favoriet Immy-Auk Kersbergen niet in de uitslagen worden opgenomen van de 16,1 km. Ze miste een afslag in het parcours van de 10 Engelse mijlen en kwam zo in minder kilometers over de finish. De organisatie en Kersbergen hebben het voorval besproken. Immy-Auk Kersbergen is inmiddels alweer uitgenodigd voor de volgende editie van de BurgumRun.

Bij de heren en de dames op de 10 kilometer werden nieuwe parcoursrecords neergezet. Riekele Kobes eindigde in 34 minuten en 15 seconden en bij de dames ging het nieuwe record naar Ydwine van der Veen in 39 minuten en 35 seconden. De start en finish van de 6e BurgumRun was wederom op het terrein van de elektriciteitscentrale in Burgum van hoofdsponsor GDF SUEZ Energie Nederland. Maar lieft 970 hardlopers namen deel aan dit evenement en dat waren er weer meer in vergelijking met vorig jaar.

De 6e BurgumRun werd onder prachtige omstandigheden gelopen. Laatste 100 meter voor Kickstart levert 1000 euro op De BurgumRun steunde dit jaar het project Kickstart. Kickstart is een initiatief van de Stichting SCW Burgum Kiehool. Het doel is om kinderen een "kick” geven door op een laagdrempelige en goedkope manier een start te maken met het spelen van popmuziek. Om dit te bereiken worden kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar zo dicht mogelijk bij hun thuis in kleine groepjes bij elkaar gebracht. Kickstart heeft 1000 euro opgebracht en daar was de organisatie van Kickstart uiterst tevreden mee.
http://www.rtvnof.nl/sport/6e-burgumrun-met-1000-deelnemers

 

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl

 

logo runningcenter

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

logo berenloop   logovlieland   Rechthoek 1