De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Slachterin

Harde wind en regen bij “Slachterin Wommels

 
Wie zaterdagmorgen 28 november de buienradar bekeek zag een enorme blauwe vlek boven Nederland. Veel regen dus en daarbij zou het ook nog flink gaan waaien. Voor velen geen weer om eens lekker te gaan hardlopen in het weidse buitengebied van Wommels. 187 Fanatieke lopers waaronder de vaste kern van SV Friesland gingen wel naar de Slachterin in Wommels, waar ze konden kiezen uit een halve marathon een tien kilometerloop en voor degene die dat te veel vinden een 5 km loop.
 
De voorspelling kwam gelukkig niet helemaal uit. De meeste buien kwamen voor 11.00 uur en dat betekende dat de lopers maar weinig nattigheid onderweg kregen. Wel was er veel wind en de beklimming van de Slachtebrug, de Kromme was mede daardoor pittig genoeg. De route stond duidelijk aangegeven met pijlen die na de buien toch nog zichtbaar waren. Ultsje Wiersma had het uitzetten van het parcours op zich genomen en kon zaterdagochtend na een nacht met dikke buien tevreden constateren dat de verf  die door de witkalk gemengd was zijn werk goed had gedaan. De verzorgingsposten onderweg hadden warm water en lauwe thee en na de finish was er ook bouillon en fruit.
 
Een mooie en afwisselende route, veel lopers waren hier nog nooit geweest en waren verrast en genoten, zeker toen ze de wind in de rug hadden. Voldoende tijdwaarnemers, verzorgers, inschrijvers en EHBO. Christiaan Valk verzorgde het geluid. Het systeem om lopers in te zetten die geblesseerd zijn in de organisatie en hun punten toe te kennen voor de competitie was een goede zet en werpt zijn vruchten af. Prijzen waren er te winnen in de verloting op startnummer aangeboden door Running Center en restaurant het Reade Hynder.

 

 
Winnaars:
Willem de Boer uit Exmorra en Jan Albert Venema uit Sneek liepen de halve marathon gezamenlijk tot aan de finish in 1.20.17. Geart Sierd v.d.Zee Leeuwarden werd derde in 1.26.39 voor Harry Wiersma Blije 1.27.27 en Otto de Boer Leeuwarden 1.27.47
Henriet Kuipers Workum was de snelste vrouw op de 21.1 km 1.50.38 voor Yolanda Brouwer Heerenveen 1.53.25 en Anke Peterson Leeuwarden 1.57.56.
 
De 10 km was een overwinning voor Ivo v.d.Meer uit Leeuwarden 38.01. Ivo had op de streep 20 seconden voorsprong op Jasper Mulder Joure die met 38.21 2e werd. Harmen Jorritsma Joure werd derde 38.32.
Snelste vrouwen: 1e Immy Kersbergen Wommels 44.00 voor Anneke Halbertsma Wommels 47.46 en Ria Leeverink Bolsward 49.59
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk