De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Hoeve aan den Weg

VEEL HARDLOPERS GENOTEN VAN HOEVE AAN DEN WEGBOSLOOP OUDE WILLEM

Foto’s Toli: http://www.mijnalbum.nl/Album=8HPJRR6T
Foto’s Jouke Valk: klik hier

Zaterdag 13 augustus organiseerde de SV Friesland de eerste Hoeve aan den Wegbosloop.

De hardloopkalender zit zo vol dat er niet meer datums beschikbaar waren.

Volgende week zaterdag de 20e Augustus is de volgende en ook de laatste van dit jaar, voor volgend jaar komen er meer campinglopen op de kalender.

Na een week regen leek het er op dat het deze zaterdag droog zou blijven en dat klopte, een klein buitje tijdens de loop maar dat vonden de lopers heerlijk verfrissend in het bos.

155 deelnemers uit alle delen van het land en wijde omgeving van Diever melden zich aan in de tent die naast de eetboerderij was geplaatst. Dit was nieuw en voldeed prima, zo blijft er in het restaurant meer ruimte om te zitten en buiten is genoeg ruimte om aan te sluiten in de rij voor de inschrijftafel bij Josefien en Gretha die al die lopers op tijd hadden voorzien van een startnummer.

Omdat het ook al druk was op de camping in verband met de bouwvakvakantie had Christiaan Valk zich aangemeld als verkeersregelaars en gaf de automobilist aan waar hij/zij mocht gaan staan.

De start was op de asfaltweg naast de camping maar moest iets worden verplaatst omdat er zo veel grote gaten in de weg zaten dat het te gevaarlijk was zo massaal te starten. De gaten waren zo diep dat je gemakkelijk je enkel kon verstuiken. Bij de deelnemers was ook een directeur van een Friese gemeente van gemeentewerken. Hij neemt volgende week koud asfalt mee om deze gaten te vullen, voor fietsers is dit ook gevaarlijk.

Hylke v.d. Meulen, oud voorzitter van SV Friesland, mocht de startschoten geven. Christiaan mocht dit doen ’s avond in de stratenloop van De Blesse waar hij ook voor het geluid zorgde zodat opa Jan kon speakeren.

Er waren drie starts, de 10 en 20 km mochten eerst weg en gingen via de bosweg, studentenpad door de bossen terug naar Oude Willem, onderweg op de 6 km kwamen ze een verzorgingspost voorbij en bij de finish/doorkomst stond er ook nog één. De tweede start was voor de 8 en 16 km die via het betonpad naar de post in het bos liepen en langs de op kleur gekomen heideveld liepen. Tenslotte de 3 en 6 km die kregen een pittig parkoers door het bos voor de kiezen, het was behoorlijk nat dus moesten ze wat slalommen hun route lopen.

Wat een prachtige route door het Drents Friese Wold waren de opmerkingen van degene die hier nog niet eerder liepen en wat een mooie camping. Dit wordt wel doorverteld en komen er nog meer lopers en gasten naar Oude Willem om te genieten van deze prachtige omgeving. Warme douchen en vriendelijke mensen om je heen. Een succes dus.

De organisatie mistte nog al wat Friezen, maar die waren zondag naar de Halve Marathon op Vlieland, maar komende zaterdag komen ze massaal naar Oude willem.

Uitslagen, en foto’s van Toli zijn te vinden op de site van www.svfriesland.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk