De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Golleloop Wirdum

PIETER TALSMA EN LYDIA KLESSENS SNELSTE LOPERS OP ELF KM LANGE  GOLLELOOP WIRDUM

Voor de 7e keer organiseerde de activiteitencommissie De Golle  Wirdum samen met de Sportvereniging Friesland de Golleloop, een prestatieloop voor de jeugd die gratis mee mochten lopen, en een 4½-8 en 11 km loop. Start en finish bij het Dorpshuis en bij de Voetbalvereniging mocht men douchen.

HuibJan Imbens is zelf een fanatiek hardloper en verzorgd het parkoers, de vrijwilligers en mocht ook de startschoten lossen.  Bij de eerste loop in 2011 stonden er 171 deelnemers aan de start die op vrijdag 1 juli was samen met het festival. Een jaar later kwamen er 177 maar in 2013 waren het er 119 en het festival hield op te bestaan maar de Golleloop bleef. 

Deze 7e editie trok 108 deelnemers, na een nacht en morgen met regen en harde wind werd het  ’s middags droog en kwam de zon te voorschijn. Prima hardloopweer dus, maar door een volle kalender, voetbal op deze avond, en vrijdagavond is toch niet de ideale hardloopavond, daarom is besloten volgend jaar naar de woensdag te gaan en er een 10 mijlenloop er bij te doen.

108 deelnemers is toch nog een leuk aantal lopers, flink wat jeugd aan de start en ook een 75 jarige Jan Feenstra die de 11 km liep in 1.06.09 prima prestatie.  Het was een geslaagde loop dank zij de vrijwilligers en deelnemers. Christiaan Valk St.-Anna zorgde voor het geluid en gezellige muziek, Saakje Regnerus  Broeksterwoude ging zaterdags een triatlon doen en maakte een mooie fotoreportage van deze 7e Golleloop.     

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk