De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

4 Mijl van Diever

DRUIERIGE GROENE 4 MIJL VAN DIEVER TROK MINDER DEELNEMERS DAN VERWACHT.

In Diever organiseren ze één van de mooiste 4 mijl lopen van Nederland. Een Groene 4 Mijl met een parkoers over asfalt, klinkers, zand, schelpen en een onverharde Haarweg in het Grootste Sportpark van Nederland Het Drents Friese Wold.

Sportvereniging Friesland had vorig jaar ruim twee honderd deelnemers, nu bij de 2e editie had men veel meer verwacht maar slechts 154 stonden er op de startlijst zondag 29 april. De oorzaak is waarschijnlijk het groot aantal lopen zo rond koningsdag en het slechte weer wat was aangekondigd.

Toch viel het met het weer mee, het regende wel maar niet lastig voor de hardlopers, het parkoers werd er ook niet minder zwaar door, iedereen was vol lof over deze route. Prachtig groen, Pittig lopen door het mulle zand, iedere kilometer aangegeven en op de juiste afstand 6.435 meter. Omdat de organisatie de deelnemers over het zandpad wilde laten lopen omdat op het fietspad te weinig ruimte is en men op het zandpad geen fietsers tegenkomt kon de startlijn verplaatst worden dichter bij het Dingspilhuus waar de inschrijving en kleed/douchegelegenheid was. Dit was wat verwarrend maar iedereen stond om twee uur bij de start.

Starter Wijtse Breidenbach gaf organisator Jan Kooistra eerst het woord en wenste iedereen een leuke loop toe. Bij Het Kasteel was de finish opgebouwd en had Christiaan Valk zijn geluid geïnstalleerd. Onderweg stond de verzorgingspost op precies 3 km achter Het Wildryck, Zodra de eerste drie mannen over de finish kwamen werden ze direct gehuldigd en kon Anton Wijkhuijs de bekers aan hen overhandigen, zo ook bij de vrouwen. Omdat SV Friesland zonder sponsoren organiseert waren er verder geen prijzen. Al de deelnemers kregen een consumptie van de organisatie aangeboden in Het Dingspilhuus. Christiaan verzorgde ook de uitslagen die zijn te vinden op www.svfriesland.nl ook de fotoreportage van Pieter v.d.Bij staat op die side.

Omdat het veel werk is om deze loop te organiseren en men meer deelnemers wil trekken gaat SV Friesland naar een andere datum waar minder lopen op de kalender staan dan nu. Dank zij de toestemming van Staatsbosbeheer en de Gemeente Westerveld en veel vrijwilligers kon deze loop in Diever worden gehouden. Steeds meer grote steden gaan 4 mijls lopen organiseren Diever staat als bekend hardloopdorp op de kaart met drie marathons, 9 brinklopen en 5 Hoeve aan den Weglopen in Oude Willem. Om een goede loop te organiseren is men daar goed in, maar de weersomstandigheden kan men niet beïnvloeden. 3 juni is de eerste Hoeve aan den Wegloop dit jaar.

Uitslagen: 1e Jan Venhuizen Appingedam 22.56 2e Jonatan Venema NOP Emmeloord 23.10 3e Erik Bolding Tuk 23.21 4e Albert Pieter Venema NOP Emmeloord 23.50 5e Ernst Kellij Start”78 Steenwijk 24.18 Vrouwen: 1e Sanne Heidinga Leeuwarden 26.12 2e Ellina Kelij Start”78 Steenwijk 26.40 3e Meike Regeling Stiens 27.45 4e Wietske Beenen Gorredijk 29.58 5e Barbara de Grouw Sprinter Meppel 30.40

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk

We gaan weer beginnen over: