De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

2e Hoeve aan den weg loop

ULTRALOPER WIM BART KNOL SNELSTE IN HOEVE AAN DEN WEGBOSLOOP

Foto’s Janke van der Schaaf: Klik hier voor de foto’s

Schitterend mooi weer om te gaan hardlopen was het op deze derde zaterdag in augustus.
Waren de eerste voorspellingen dat het erg warm zou worden en de SV Friesland een extra verzorgingspost in moest zetten.nu bleek dat het zo nu en dan bewolkt was en een lekkere temperatuur om te lopen.

Dit jaar maar twee Hoeve aan den weglopen omdat de hardloopkalender erg vol is en Josefien en Jan Kooistra van SV Friesland ook veel bij andere lopen assisteren. Maar voor volgend jaar komen er vijf lopen op de camping/eetboerderij Hoeve aan den weg in Oude Willem.
Dit op verzoek van veel lopers die hun vakantie in Drenthe doorbrengen en lopers uit deze provincie. Bij de receptie van de camping zijn veel vragen gesteld waarom er niet meer van deze mooie lopen vanaf hun camping kan worden georganiseerd.

Dat er minder deelnemers zouden komen dan vorige week toen er 155 aan de start stonden, was al voorspeld. Veel gingen op vakantie en er waren nog twee loopevenementen in Drenthe. De Singelloop in Hollanscheveld en de 50 van Assen met daarbij ook een estafetteloop.

Voor de 50 km van Assen hebben Josefien en Jan ook een bijdrage geleverd. AAC’61 bestaat 50 jaar en ter gelegenheid hiervan mocht men het Wereldkampioenschap 50 km hardlopen organiseren. Het parkoers van deze loop is opgemeten door Jan Kooistra met de jounes counter. Vrijdagmiddag was de presentatie van de buitenlandse atleten op het Koopmansplein midden in de stad Assen. Josefien en Jan waren gevraagd om te zorgen voor een goede geluidsinstallatie waar sportvriend Harm Noor de presentatie kon doen. Men kon geen betere man vragen dan Harm Noor die dit op uitstekende wijze heeft gedaan. Graag gaven Josefien en Jan gehoor aan dit verzoek ondanks dat ze zelf een loop hadden op deze zaterdag wat de nodige voorbereiding vergt. Ook konden ze nuttige tips en materiaal leveren voor het ophangen van de logodoeken van Scapino B.V. onder de boog van Univé.  Henk Doorten en Nellie v.d.Made van het team dé 50 van Assen waren hun hier erg dankbaar voor en Harm Noor zette hun dan ook in het zonnetje bij de buitenlandse deelnemers en de bobo’s.

128 deelnemers scheven zich in voor deze tweede editie van de Hoeve aan den Wegloop.
Veel nieuwe lopers die genoten van de prachtige route en de service die de SV Friesland hun aanbied voor maar een paar euro’s. Iedere kilometer stond aangegeven, drie keer verzorging onderweg en na de finish nagenieten in de tent met bouillon, thee, multivruchten drink en fruit. Fietsers voorop om de tegenliggers (fietsers) te waarschuwen voor de komst van de lopers en bij de doorkomst en finish genoeg klokken om de tijd af te lezen.

Wijtse Breidenbach uit Zwolle.noteerde alle tussentijden en eindtijden die op de site www.svfriesland.nl worden geplaatst. Dit samen met de foto’s van Janke v.d.Schaaf en Toli Schanssema. Hiervoor is veel animo gezien de bezoekersaantallen.

Wat is het hier schitterend mooi waren de opmerkingen na afloop, bloeiende heidevelden, mooie vennetjes, bos en natuurschoon en weinig last van de fietsers omdat er om 11.00 uur wordt gestart en er dan nog niet veel toeristen op pad zijn.

Wat ook een opluchting was dat de gaten in het asfalt waren gedicht door Gemeente werken Westerveld. Dit dank zij de medewerking van Meino Hoitsma uit Kollum, zelf werkzaam bij gemeentewerken Kollumerland, die vorige keer een blessure opliep bij het stappen in zo’n  gat in het wegdek. Hij kondigde aan zelf koud asfalt mee te nemen om de gaten te dichten, maar omdat hij zich had aangemeld voor de Barthlehiem Skeelertocht kon dat niet en heeft toen zijn collega in Westerveld gevraagd dit te doen en aan dat verzoek is voldaan. De organisatie, lopers en degene die gebruik maken van deze weg zijn Meino heel dankbaar dat hij er voor gezorgd heeft dat de weg nu veilig is wat hen in twee jaar niet was gelukt.

De organisator SV Friesland zat dit keer krap met vrijwilligers ook al door vakanties,  maar Gretha en Thijs Hofstra  namen een dubbele taak voor hun rekening, Verzorging en Josefien helpen bij de inschrijving, Wijtse Breidenbach  noteerde iedereen in z’n eendje, Jan Blaauw en Bart Smit van de Stichting Sport Promotie Diever fietsten de eerste ronde voorop en Jan Kooistra zette het parkoers uit, deed de verzorging in het bos zette het materiaal neer en ruimde dat ook weer op. Heel veel werk, maar voor zoveel dankbare lopers is dat de moeite ook waard.
 
Wim Bart Knol uit Oldeberkoop  een ultraloper won de 20.4 km in 1.25.17, dat is mooie omdat er ook flinke heuvels in het parkoers zitten. Gerrit Duits Sneek werd tweede 1.26.59 en Chris Draijer Oudega derde in 1.26.59 snelste vrouw Inge Wulffelé  Leeuwarden 1.31.33

Otto de Boer Leeuwarden was de snelste op de 16.220 meter 1.09.34 hij vond het beter lopen dan vorige week zondag in de halve marathon van Vlieland. 2e Harold Hulst Groningen 1.16.12  3e Keimpe Jager Dronrijp 1.16.45 Snelste vrouw Vera Keidel Leeuwqarden 1.23.19

Rienk Post Appelscha was de beste op de 10.2 km 41.18 voor Arjan Zwiers Meppel 42.30  3eRuurd v.Zanten De Wijk 45.42 snelste vrouw Karin Danhof Irnsum 52.30

1e op de 8.1 km  Hugo de Jong Franeker 35.50  2e Wilco Werkhoven Appelscha 36.07  3e Cees Boxum Tuk  36.17  snelste vrouw Hannie Keidel Wirdum 48.41
Berend Schreuder Zweeloo, hij wordt volgende week 82, liep de 8 km in 1.05.26
De 8 jarige Anco Schipper Veenwoudsterwâl was de jongste  44.56 was zijn tijd.

6 km.  1.Ilse Pullen Dedemsvaart 24.22  2e Anneke Lubbers Leeuwarden 31.53  3e Dikkie v.d.Werf Bolsward 31.53  4e Berrij v.Boesschoten Beilen 33.33  5e Sandra Boxum Tuk 33.44

3 km.  1.Hilbert de Haan Ouwster-Nijega 11.22  2e Stefan Postma Drachten 13.59  3e Jaap Urban Groningen 15.13   4e Joost Fonke Spaarndam 15.22 5e Jarno Soer Meppel 15.44
Snelste vrouw Karina Soer Meppel 18.23  de 6 jarige Thijs Zelhorst Vollenhove was de jongste en liep de 3 km door een stuk pittig bos met waterplassen in 23.41 met oma Cora.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk