De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

1e Hoeve aan den Wegloop Oude Willem

EERSTE HOEVE AAN DEN WEGLOOP IN OUDE WILLEM GROOT SUCCES LOPERS VOL LOF OVER HET SCHITTERENDE PARKOERS EN PRIMA ORGANISATIE  SPORTVERENIGING FRIESLAND. 05-08-2023

Als organisatie moet je vaak wat geluk hebben om een geslaagde loop te kunnen organiseren.  Zo was het ook dit keer bij de 1e Hoeve aan de Wegloop in Oude Willem. Wie de weersvoorspelling volgt hoorde de hele week dat het zaterdag een natte dag zou worden zelfs met onweer en veel regen. Dat is niet best voor de lopers die van te   voren wilden inschrijven maar wachten het weer af immers met onweer gaat de loop niet door of wordt verzet naar een latere tijd wat niet altijd mogelijk is.

Maar zaterdagmorgen was het droog en zelfs zonnig, Anita die de inschrijving doet had de site wat langer open  gelaten toen bleek dat het slechte weer rond 3 a 4 uur zou komen en omdat men om 10.00 uur start dus geen probleem met dat weer.

Genoeg lopers hadden zich aangemeld uit alle delen van Nederland die konden hun startnummer, beschikbaar gesteld door Run2Day Assen, ophalen in de eetboerderij Hoeve aan den Weg en de nainschrijvers in de secretariaatswagen van SV Friesland bij start en finish. De gemeente had de Boswegberm gemaaid maar niet hun berm langs de Streng waar de auto’s ook in moesten parkeren. Toch lukte het om al de auto’s te stallen mede omdat er ook lopers op de fiets kwamen.

De beheerders van de camping Inge en Johan v. Alfen verlenen alle medewerking en stellen hun doucheruimtes beschikbaar, parkeerterrein en leveren stroom voor de secretariaatswagen. Veel halen een consumptie en de vrijwilligers komen ook voor een hapje en drankje.

Dank   zij een goed vrijwilligersteam kunnen deze 4 lopen op alle zaterdagen in Augustus worden gehouden met toestemming van Staatsbosbeheer en Gemeente Westerveld. Mattie en Rink Post zetten de routes uit en controleren vooraf of alle bordjes en lintjes er nog staan en hangen, lopen zelf ook mee en daarna gaan ze op de fiets alles weer opruimen.

Jan de Boer is gecertificeerd verkeerregelaar en laat de lopers de bosweg oversteken. Onderweg staan er 6 verzorgingsposten met water voor de 22 km lopers die dit zeer op prijs stellen. Die van de 16 hebben er ook 4 en de 10 km 3 en ook dat is genoeg. Na de finish is er bij cateraar Jan fruit, bouillon, vruchtendrank en water.

De jury noteert de nummers en tijden deze uitslag staat daarna op www.uitslagen.nl en op www.svfriesland.nl    https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023080523507 https://youtu.be/0hWuZgyxSpc filmpje Jan Rossing Emmen

https://www.facebook.com/jankooistra.svfriesland

Na afloop werden de vrijwilligers getrakteerd op een hapje en drankje, Christina en Anton Wijkhuijs kregen een vetplantenschaal en ook Mattie en Rink werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk