De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Toppers aangemeld voor Slachterin

 TOPPERS AANGEMELD VOOR SLACHTERIN ZATERDAG IN WOMMELS

Komende zaterdag 24 november organiseert de SV Friesland de 11e Slachterin of Halve Marathon van Wommels.

Het is een prestatieloop waar de jongste jeugd voor een prijs in aanmerking komt en de rest iets kan winnen in de verloting op startnummer.

SV Friesland verwacht een grote deelname aan de start, niet alleen prestatielopers doen mee maar ook toppers zoals Erik Negerman en Gerrit Kramer. Omdat deze loop ook mee telt voor de SV Friesland competitie zullen ook meer snelle lopers meedoen. Albert v.d.Ziel uit Berlikum is de topper op de 10 km. De route gaat over de Slachte en de Slachtebrege.

De start is om 11.00 uur,  in Café restaurant Het reade Hynder is de inschrijving vanaf 9.30 uur geopend. Men kan kiezen uit 2-5-10-21.1 km. De gezamelijke start is op de rand van Wommels bij het viaduct. De finish van de 2-5-10 km is bij de Brandweerkazerne, die van de halve marathon bij het café restaurant het Reade Hynder.

Er is ook een sponsorloop tbv de renovatie Jacobikerk  opgezet door Evie  Wiersma, haar man Ultsje en Wietze Jonker zijn de mannen die de route uitzetten en de matten op de roosters neerleggen. Zij zijn ook de bedenkers van deze loop. Wie meedoet aan de sponsoractie koopt een T-shirt en geeft een donatie.

De sponsorlopers doen gewoon mee aan de slachterin. Zie op de site www.svfriesland.nl voor de agenda en de gegevens van de loop en sponsorloop. Opgeven voor de sponsorloop kan ook bij Evie  Wiersma 0515-332501 actiecomm.jk2012@gmail.com   

De weersvoorspelling lijkt gunstig voor de lopers, Sint Nicolaas die ’s middags aankomt in Wommels krijgt misschien wat regen, maar de goedheiligman is wel wat gewend.

Het parkeren is een stuk verbeterd in Wommels, de JUMBO Kooistra heeft een groot terrein aangelegd dus zal het winkelend publiek geen last ondervinden van de auto’s van de lopers die parkeren bij het gemeentehuis en sportveld. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk

Welkom op de nieuwe website van de sportvereniging Friesland!

Leuk dat je er weer bent!