De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

RunningCenterCross Bakkeveen

REMCO BIJLSMA EN JAN JOUKE VOS ZORGDEN VOOR SPANNENDE RUNNINGCENTERCROSS IN BAKKEVEEN  

Een schitterende sportdag was het zondag 9 januari in Bakkeveen, waar AV Impala de 3e Running Center Cross organiseerde in recreatiegebied Mandeveld. Prachtig zonnig weer, 5 graden boven nul. Vanwege de nachtvorst toch een iets aangepast parkoers wat prima was te belopen. Wel pittig maar dat was voor iedereen hetzelfde. Bij VV Bakkeveen had men kleed- douchegelegenheid gevonden en in de kantine konden de lopers inschrijven.
Het parkoers was duidelijk aangegeven met linten bordjes en vlaggetjes, een mooi overzicht had het publiek vanaf de heuvel waar start en finish was. Hier had het Rode Kruis ook een mooi plekje gevonden met hun tent, ze zouden deze middag enkele lopers moeten helpen die een enkelblessure opliepen. Ook de verzorging die SV Friesland bij deze crossen verzorgt stond op deze heuvel met bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit. Hiervan is veel gebruik gemaakt. Veel lopers waren dorstig na afloop en de vruchtendrank viel goed in de smaak bij metname de jeugd. Jan Kooistra, de speaker van de Runningcentercrossen had zijn kleinzoon Christiaan meegenomen die voor geluid en muziek zorgde die overal op het parkoers te horen was.

Ruim 400 deelnemers aan de start waarvan 150 bij de recreatieloop die om half 12 van start ging. De recreanten kregen een uur de tijd om hun afstand van 2 tot 10 km af te leggen. De meesten lukte dit wel, maar er waren ook die graag wat langer wilden genieten van dit mooie loopje en verzochten de organisatie volgend seizoen deze loop een halfuur eerder te laten starten zodat de recreanten wat langer over de 10 km mogen doen. De jeugd startte nu om 12.30 uur.

De jury van de AV Impala kon de drukte prima aan en starter Freek de Jong deed dit prima op schema. Ook de startlijsten werden ruim op tijd aangeleverd. Goede organisatie dus bij de AV Impala. De marathonklokken gaven de gelopen tijd aan en de uitslagen vindt u hier .
De foto’s staan op www.bakkeveen.nl Martijn v.d.Vaart maakte honderden foto’s van de lopers in actie.
Remco Bijlsma uit Cornjum en lid van de SV Friesland maakte er samen met Jan Jouke Vos van AV Heerenveen een spannende strijd van. Remco greep de overwinning in de laatste ronde.
Winnaars:
Mannen 10 km. 1.Remco Bijlsma SV Friesland 34.08 2.Jan Jouke Vos AV Heerenveen 34.28 3.Riekele Kobes AV Heerenveen 36.40 4.Teake Kerckshoffs LSV Invictus 37.20 5.Siep Nota Horror 37.57
Vrouwen. 4 km. 1.Elisa de Jong Groningen Atletiek 2.Yvonne Kassenberg Lionitas 3.Anne Hobbelt Vitalis 4.Nynke Bruinsma Horror 5. Marijke Sterk Vitalis.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk