De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

Noorder Fitrun

SV FRIESLANDLOPER MENNO MUD WINT NOORDERFITRUN LEEUWARDEN

Zaterdag de 12e oktober organiseerde AV Lionitas samen met de vrienden van het MCL de Noorder Fitrun in Leeuwarden.

’s Morgens waren we al in Oranjewoud geweest waar AV Heerenveen de Woutersbergjecross organiseerde. Ook een mooie deelname op een knus plekje in het bos. Je moet een eindje lopen vanaf de parkeerplaats maar dat is geen probleem. Heb er wat folderpakketjes achter de ruitenwisser gedaan, even contact gehad met de inschrijvers Lies en Klaas die nog een pakket folders had met de wintercompetitie waarvan dit de eerste was. Het was droog maar toen ik net buiten Heerenveen was begon het regenen.

’s Middags met Josefien naar Leeuwarden, startnummers en spelden mee voor de organisatie van de Stendum sponsorloop op 29 oktober in het Rengerspark, daar verzorgen wij het materiaal, geluid, klokken, boog etc. gesponsord door John Sloot Running Center Leeuwarden.  Woensdag gaan we dat doen bij de INGsponsorloop ook in Leeuwarden Allebei is het goede doel Serious Request het Glazen huis.

De start en finish was nu bij de oude AOC school waar Johan en nu Josien en Patrick studeren. De school van Cor Appelman. Ik vond het beter dan bij het verzorgingshuis omdat hier een mooie ruimte is om in te schrijven, kantine, douchen en kleedruimte, groot parkeerterrein waar ik mooi de folderpaketjes achter de ruitenwisser kan doen, die ruiten waren nat maar geen probleem voor de mapjes de folders van o.a. Fytrisloop, Marderhoekloop, 4e kwartaal SV Frieslandlopen, winterlopen van AV Heerenveen en Horror, folder van www.sportfysiotherapiefriesland.nl bosmarathon Diever etc.

Veel bekenden waar je nu even een praatje mee kon maken, Imco was er niet als speaker die was denk ik met zijn survival jeugd naar Boerakker, Tjepkema deed nu het verslag. Heel veel vrijwilligers, ook onze Hennie was er weer bij, samen met Joop vorige week ook al in de eindverzorging bij de survival in de groene ster. Een goeie hulp heb je daar aan en altijd even vrolijk en druk.

350 deelnemers aan de start, (275 in 2012)  droog en op een mooi parkoers, veel die vorig jaar in Zwaagwesteinde aan de Fytrisloop deelnamen konden hier nu lopen, de Fytrisloop is nu op 19 oktober. Dit is een druk weekend zondag de 4 mijl en in Zuidlaren liepen ook meer dan 800 lopers. Verder zijn er lopen in Assen, Meppel en Veenhuizen en de NK Marathon in Eindhoven. Maar er zijn zoveel loopgroepen als die gaan deelnemen aan één van deze lopen heb je deelnemers genoeg om de organisatie rendabel te maken.

Menno Mud won de Noorderfitrun 2e Martin Ketellapper 3e Eelco Hoogeveen 4e Simon Regnerus en 5e Fokko Smedema. Vrouwen: 1e Trienke Zijlstra 2e Hester Groenveld 3e Geeske Zonderland 4e Gerda v.Klaarbergen   5e Miny Verheij  Jammer dat Menno van Fysio058 en SV Friesland niet vaker kan meelopen door zijn werk als chauffeur bij Peter Apel anders had hij zeker vaker op het podium gestaan.

Jan Kooistra

Foto’s janke.

https://plus.google.com/photos/100925199159931099472/albums/5933930911590433505

fotos’ christina https://picasaweb.google.com/113173222048329370629/MCLFitrun12Oktober2013?authuser=0&feat=directlink

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk