De grootste loopfamilie van Noord-Nederland

19-02-2022 Oerpolderloop

OERPOLDERLOOP IN IT HEIDENSKIP RUIM HONDERD LOPERS DURFDEN DE UITDAGING AAN HARDE WIND EN REGEN.

Na de twee stormen hoopten de SV Friesland en het activiteitenteam van Dorpshuis It Swaeigat  dat het wat rustiger zou worden als zij de 13e Oerpolderloop zouden organiseren op zondag 20-02-2022.

De weersvoorspelling begin van de week was windkracht 5 en motregen, 117 deelnemers hadden zich al vroeg aangemeld maar de aanmeldingen hielden op zodra die weersvoorspelling meer wind en regen voorspelde.

Het woei de zondagmorgen al flink en de organisatoren van SV Friesland moesten overwegen nemen we de secretariaats/verzorgingskar mee of niet Stiens-It Heidenskip is een flink eind rijden maar men kan hem eigenlijk niet missen.

De gemeente SudWestFriyslan had toestemming gegeven voor de loop, deelnemen mocht zonder Qrcode maar als men naar binnen wilde moest men die wel laten zien in het dorpshuis, de toiletten kon men wel gebruiken.

Dus uitgifte startnummers en nainschrijven moest vanuit de kar en ook de eindverzorging met bouillon, vruchtendrank, water en banaan geschiet vanuit de kar. De wind zou in de namiddag krachtiger worden dus op tijd met de kar weer naar huis.

Sportvereniging Friesland heeft al 42 jaar ervaring in het organiseren van vele loopjes en was dan ook niet van plan om deze af te gelasten en vond het verantwoord om hem te organiseren.

De jurytent kon niet worden opgezet dus gingen Anneke en Hendrie in de cabine van de bus zitten te schrijven en Anita voerde de uitslag via de computer in  en kon tussentijds foto’s maken van de winnaars die door Jippe Bokma werden gefeliciteerd.

Voor de snelste drie mannen en vrouwen op beide afstanden de 8 en 14.8 km waren er waardebonnen en bloemen aangeboden door de sportzaak van Sneek en wijde omgeving Bij Folkert, ook kregen al de deelnemers een korting bon.

Voor de snelste heideskipster vrouw op de 8 en snelste heidenskipster man op de 14.8 km was er ook een prijs en bloemen. Ook die werden direct na de finish uitgereikt volgens het coronaprotocol. Dat kon nu niet binnen gebeuren.

Ida Hylkema ging bij de 8 km voorop fietsen et als keerpunt door de koeienstal waar ook de verzorgingspost was met warm water voor de lopers, op de 14.8 km waren twee posten, de jeugd raapten of pakten de bekertjes aan om wegwaaien te voorkomen.

Christiaan en Herman gingen voorop bij de 14.8 km en namen meteen het waarschuwingshek mee zodra de lopers de binnenweg in gingen, ook de 8 km lopers werden in de gaten gehouden door hun maar het ging allemaal naar wens.

Johannes de Boer had de route die week gepijld en die pijlen waren nog goed zichtbaar, ook had hij samen met Ida de vrijwilligers en het Dorpshuis geregeld daarvoor werden ze na afloop beloond met een mooie schaal bloembollen in de bloei.

Dankzij deze vrijwilligers kan de SV Friesland tientalle loopjes organiseren, Jan v.d.Wal was de man van de catering in de kar en Jan Kooistra speakerde totdat het geluid uitviel door de nattigheid. Hopen dat de schade meevalt.

Jan Kooistra bedankte al de vrijwilligers voor hun inzet, Antsje en Folkert die waren vertegenwoordigd door dochter Silke voor  het beschikbaar stellen van de prijzen, bloemen en bonnen en het dorpshuisteam voor de heerlijk oersnert.

Het volgende loopevenement voor SV Friesland is zaterdag 19 Maart 2022 de Molenloop in Froubuurt wat tevens de memoriam loop is voor de op 18 maart 2021 overleden hardloopmem Josefien Kooistra.

Uitslagen, verslag, en foto’s staan op www.svfriesland.nl de hardloopkalender ook die van andere lopen staan op www.hardlopendnederland.nl

WINNAARS OERPOLDERLOOP 20-02-22

8 KM.

1e Lieuwe Palstra Bolsward 31.17 2e Frits v.Twuyer Callandsoog 34.15 3e Sytse de Vries Warns 34.18

1e Renske de Vries Sneek 34.10 2e Jantsje de Vries Warns 39.50 3e Bernardine de Vries Parrega 40.02 Etty Spriensma 1e Heideskipster 52.09

14.8 KM.

1e Wilko Bakker Joure 53.24 2e Riekele Kobes Gorredijk 55.42 3e Tsjomme Ozinga Heerenveen 55.56 Rutger Haanstra 1e Heideskipster 15.35

1e Erika Broekema Groningen 1.06.48 2e Margriet Akkerman Nijemirdum 1.11.52 3e Silke Jellesma Sneek 1.12.54

Foto’s Anita v.d.Wal Jippe reikte de prijzen uit en bloemen beschikbaar gesteld door Antsje en Folkert Jellesma Bij Folkert Sneek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Het laatste nieuws

Sportvereniging Friesland

© Copyright 2020 | Christiaan Valk