GESLAAGD  NOORDERLIJK KAMPIOENSCHAP  DE  VERHOEVE GROENCROSS/TRAIL  IN APPELSCHA TOM HENDRIKSE EN ANNE LUIJTEN WONNEN DE 10K HARMEN STAM EN JESSICA OOSTERLOO  15KM.

De Verhoeve Groen Cross/Trailrun  stond eerst op zondag 23 december op de hardloopkalender www.hardlopendnederland.nl  maar in verband met het gouden huwelijksfeest van Josefien en Jan Kooistra van SV Friesland wat op deze dag gevierd werd was besloten dit loopevenement een dag op te schuiven naar de maandag. Zonder SV Friesland mist de LSV Invictus vrijwilligers en deelnemers.

Dat feest in St.-Jabik was een groot succes en het echtpaar wat op deze maandag ook veel felicitaties in ontvangst mocht nemen en door KlaasJan en team  tijdens deze cross in het zonnetje werden  gezet  en groots applaus mochten  ontvangen genoten van deze mooie zonnige dag in Appelscha. De 23e was een heel sombere regenachtige dag dus kwam het goed uit dat de loop was verplaatst naar deze maandag de 24e december. Nu maakt  het voor de deelnemers niet veel uit als het regent maar voor de supporters   en vrijwilligers is dat minder leuk.

De start en finish was nu ook weer op de Bongert bij Camping De Roggeberg waar de organisatie gebruik mocht maken van het gezellig en groot restaurant om in te schrijven  en van de kleed/douchegelegenheid en ruim parkeerterrein. Prima geschikte accommodatie voor dit evenement. Op het recreatiegebied wat op loopafstand van de camping ligt was het start en finishgebied uitgezet, tenten geplaatst voor om te kleden te scuilen en op te warmen , toiletvoorziening en volop ruimte voor de tijdwaarneming van PEC uit Zwolle en de verzorgingswagen en tenten van SV Friesland. Ook voor de man van het geluid Christiaan Valk van  https://valkeventproductiongroup.com/   was er plaats en stroom van de zorgboerderij.  

Heel erg  jammer dat de parkoersuitzetters Mattie en Rink Post maar liefst tot drie keer toe de route moesten controleren omdat zij nadat de hele route was voorzien van bordjes en lint, toch even 5 uur vrijwilligerswerk, tot de ontdekking kwamen dat er bordjes waren weggenomen door onbekende persoon of personen. Net voor de start was er ook nog een bordje omgedraaid waardoor veel van de trailers op de 8 km verkeerd liepen. Jammer voor hun en ook de organisatie die er alles voor over hadden en kosten nog moeite hadden gespaard  om een mooi hardloopevenement te organiseren.  Het wordt ook mede hierdoor en de voorwaarden van Staatsbosbeheer dat men niet meer op bepaalde paden mag lopen  moeilijker om evenementen in het mooie en zoals ze het noemen het grootste en mooiste sportpark van Nederland Het Drents Friese Wold te organiseren en dat is jammer het is er zo mooi gebied voor mens en plant en dier.

Hoeveel deelnemers er zouden komen was afwachten, dit weekeinde was ook zaterdag  de Gaasterlandrun, met 640 deelnemers  zondag de Sint Thomas Trail in Nijehorne met een 450 deelnemers waarvan ook  wel deelnamen aan de loop in Appelscha. Maar het was Maandags mooi weer en veel hadden een vrije dag en de wedstrijdlopers willen graag een loop hebben waar ze met elkaar kunnen strijden voor het Noordelijk kampioenschap.

Om 11.00 uur was het eerst de beurt voor de trailrunners die konden  kiezen uit een 8 of 15 km loop op een pittig parkoers maar wel droog zonder plassen.  Vol lof was men over de routes  maar jammer dat er een bordje was omgedraaid, volgende keer ook maar een voorfietser op de 8 km die reserve bordjes en lint mee moet nemen.

De canicross om het Noordelijk kampioenschap trok een tiental deelnemers  en ook bij de jeugdlopen starten tientallen pupillen, en  junioren, ook bij de sprint spannende strijd maar de topper was wel de wedstrijd voor mannen en vrouwen met 70 deelnemers aan de start waarbij toplopers die er voor wilden gaan. Een mooie wedstrijd die goed verliep,  KlaasJan fietste voorop en moest zich flink inspannen om de noordelijke topper Tom Hendrikse voor te blijven deze liet zien dat hij de beste is en nam afstand van Rob Vijver die voor de start al zei dat Tom de beste was. Bij de vrouwen een leuke strijd tussen Anne Luijten, en Susan v.Weperen ze liep en snelle cross en verbeterden het parkoersrecord wat op naam stond van Jessica met één en de ander met een halve minuut.  De prijsuitreiking volgden vlot na de finish op het terrein naast de finish en start, Bloemen, enveloppen, en al de deelnemers kregen een doos autodrop als dank voor hun deelname.

Al met al een geslaagd hardloopfeest met 350 deelnemers  uit alle delen van Noord Nederland, welke ook uitgenodigd werden om deel te nemen aan de 40e Oude Jaarsloop in Marrum maar ook op andere plaatsen zijn nog evenementen deze laatse dagen van 2018

KlaasJan Hofstra bedankte de deelnemers voor hun komst, de vrijwilligers van LSV-Invictus en SV Friesland voor hun inzet de Camping De Roggeberg voor hun gastrvrijheid en sponsor Verhoeve Groen Jirnsum voor het financiële steun. Hij kreeg de complimenten voor zijn inzet om de lopers recreatief en wedstrijdgericht een mooie wedstrijd te kunnen aanbieden.

UITSLAGEN: 15 KM; 1e Harmen  Stam L.Gr.Bedum 1.04.32 2e Homme Rodenhuis Leeuwarden 1.05.23 3e Jeroen Vleer Oldeberkoop 1.08.30 4e Henk Lourens Groningen 1.11.50 5e Gerben Douma Oosterwijwewrd 1.11./51  Vrouwen: 1e Jessica Oosterloo  LSV Invictus 1.03.20 2e Marijke Vreugdenhil  Oosterwolde 1.16.34 3e Janke Douma Lichtaard 1.21.00  4e Gea Boersema Zuidhorn 1.22.06 5e Sietske Dijkstra Mantgum 1.22.07     8 KM: 1e Tom Luijten Rotterdam 36.45 2e Johan Brans Delft 36.45 3e Peter Overwijk Boelenslaan 36.52  4e Anton Theo Borger Surhuisterveen 38.21 5e Pieter Prins Stiens 40.00 Vrouwen: 1e Femke Luijten Riswijk 38.22 2e Sjoerdje Veenstra Burgum 45.23 3e Liesbeth Haack Marum 51.02 4e Franciska Hornstra Heerenveen 51.03  5e Lenie Wilms LSV Invictus 51.04  

10 KM: 1e Tom Hendrikse AAC’61 31.21  2e Rob Vijver Lionitas 33.12 3e Gert-Jan Stevens HAC’63 33.37 4e Luc Beuckens NOP 33.55  5e Siep Nota Horror 34.16 

6 KM: 1e Anne Luijten Olympus”70  2019 2e Susan v.Weperen LSV Invictus 20.55 3e Silke Jonkman Vitalis 22.13 4e Dinie Ras Urk 22.39  5e Jacolien Ruizendaal Emmeloord 23.03 

De volledige uitslagenlijst zie www.uitslagen.nl  of op de sites lsv-invictus.nl of www.svfriesland.nl  

Fotoreportages Janke v.d.Schaaf en Toli Schanssema   links: 

https://www.flickr.com/photos/djurrevdschaaf/sets/72157699053762260?fbclid=IwAR26WOrgefxJYEUix0FTDZSFStAE9NQ_GLRCMBmPxmX6DETQl9DzvGrK7Hs

https://myalbum.com/album/okQIzS7VA3tl?fbclid=IwAR2ZVVgjReY3nuBBC_wm9WQCox6o6xrfS8TKtsDK0-CJJqyo24DWtAb2aOc

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl

 

logo runningcenter

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

logo berenloop   logovlieland   Rechthoek 1