Klik hier voor de actuele kalender van SV Friesland en inschrijvingen.

 273 DEELNEMERS V.D.VEEN&KROMHOUT RUN APPELSCHA.

Zaterdag 5 september stond ook deze loop op de volle hardloopkalender van www.hardlopendnederland.nl georganiseerd door de Loop Sport Vereniging Invictus & Sportvereniging Friesland.
Slechte weersvoorspelling en dagen hiervoor veel regen gevallen dus pittiger parkoers dan eerdere edities. De start en finish was nu op het marktplein van de boerenstreek. Mooi ruim gezellig en zon wat wil je nog meer. De boog, tenten, spandoeken, dranghekken ,verzorgingswagen etc. werden neergezet door de vele vrijwilligers van beide verenigingen.
In de kantine van de VV Stanfries was de inschrijving en ook voldoende kleed/douchegelegenheid. Er werd gebruik gemaakt met de chiptiming van AV PEC 1910 uit zwolle, deze werkt met hetzelfde systeem dan het buurcontactloopcircuit Groningen. Gemakkelijk en snelle uitslag zodat de prijzen vlot konden worden uitgereikt bij het finishgebied.
Voorzitter Freddy de Vos fietste voorop, hiervoor had hij eerst de verzorgingsposten onderweg voorzien met het materiaal wat nodig is, 5 literskannen water, tafels, bekerrekjes en bekertjes. De jeugdloop ging voor de grote loop van start, werd 5 minuten uitgesteld omdat er wat jeugd laat inschreef en het erg druk was bij de inschrijven. 
Maar liefst 273 deelnemers melden zich aan, boven verwachting als je weet hoeveel lopen er dit weekend zijn. Wagenborgen(193) Ruinerwold, Triatlon Wommels, Borkum, milleniumloop Ylst, Loopfestijn Dalfsen Roekenloop Weidum Trail Apeldoorn etc. Dus organisatie tevreden, toch willen ze volgend jaar bekijken of er een gunstiger datum is.
Jan Kooistra deed verslag op het plein, Rink Post deed de startschoten en konden de marathonklokken worden ingedrukt. Het was ook gezellig druk, er kwam wel een buitje maar in de tent en muziekkapel was het droog daar kon het publiek mooi even droog staan.
Zodra men over de finish was werd men verwend met bouillon, vruchtendrank, sportdrank, thee, fruit en ontbijtkoek. Voor acht euro liep men mee en kreeg als herinnering een prachtig loopshirt die ook veel worden gedragen tijdens andere lopen dus van goede kwaliteit. 
Al met al een zeer geslaagde loop, de sponsor v.d.Veen & kromhout werd bedankt voor hun steun.
Wim Oosterloo http://www.woaproduktie.nl/#!album-70 en Toli Schanssemahttp://hardlopenmettoli.blogspot.nl/ maakten prachtige fotoreportages.
uitslagen www.uitslagen.nl

 

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl

runpoint zw 530logo berenloop   logovlieland   Rechthoek 1