RUIM 260 DEELNEMERS VAN DER VEEN&KROMHOUTRUN IN APPELSCHA.

 

Zaterdag 6 september organiseerden de Loopsportvereniging Invictus uit Oosterwolde/Appelscha en de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik voor de 15e de halve marathon in Appelscha.

 

In 1999 bestond Staatsbosbeheer 100 jaar en vroegen de LSV Invictus of ze ter gelegenheid van dit feit een jubileumloop wilden organiseren in Het Drents Friese Wold in Appelscha. Zij sponsorden dan deze loop. LSV.Invictus vroeg of de SV Friesland mee wilde organiseren en het was meteen een succes.

Zeker voor herhaling vatbaar.  De volgende vijf runs werden financieel mogelijk gemaakt door Drukkerij Van der Meer uit Oosterwolde. Sinds 2005 Kring apotheek De Drie Stellingen. En sinds 2010 zorgt Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs voor de shirts.

 

Deze zaterdag de 6e september 2014 stond de hardloopkalender www.hardlopendnederland.nl erg vol met lopen in het noorden en ook de Halve Marathon van Dalfsen was naar deze datum verhuist. Veel concurrentie dus maar de organisatie hoopte dat er toch zo’n 250 lopers zouden starten en die kwamen er ook 264 stonden er aan de start voor de 1-2-5-10 en 21 km. Warm weer maar in het bos stonden twee verzorgingsposten en bij doorkomst nog één en na de finish bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

 

Voor het eerst een jeugdloop over 1 en 2 km daarna de halve marathon en 10.5 km en tenslotte de start van de 5 km loop. Kerst de Weerd  van Van der Veen & Kromhout gaf de startschoten, zij zijn de sponsoren van deze loop en hing hun spandoek mooi onder in de boog van SV Friesland.

 

Omdat de Boerensteek helemaal is vernieuwd was de start en finish nu naast de kantine van de VV Stanfries, hier was de inschrijving en kon men zich ook omkleden en na afloop douchen. Een mooie plek voor de start, geen last van verkeer en ruimte genoeg voor de  tijdwaarneming van PEC1910 uit Zwolle en Wijtse en Anneke die de uitslagen noteerden, voor de geluidsinstallatie en de nieuwe boog van SV Friesland en Diever Sportief. Ook de verzorgingswagen had een mooi plaatsje met ruimte om even te zitten op de krukjes die daar stonden. Gezellig even napraten over de pittige loop en dank organisatie voor het organiseren hiervan.

 

Een iets andere route dan voorheen, een voorfietser voorop om de snelste lopers die route aan te geven en meteen te controleren dat bordjes en linten goed stonden voor de volgers.

 

Dank zij de inzet van veel vrijwilligers werd ook deze 15e editie een succes. Jenny Hamminga kon vlot na de finishes de prijzen in natura uitreiken. Jammer dat niet iedereen wist dat hij/zij een prijs had gewonnen en meteen naar huis waren gegaan. De organisatie en lopers moeten even aan deze nieuwe situatie wennen maar de locatie is beter dan voorheen.

 

Janke v.d.Schaaf https://plus.google.com/photos/100925199159931099472/albums/6056021036499743361

en Toli Schansema http://www.mijnalbum.nl/Album=WRHGQWB4#O76SWY63  maakten mooie fotoreportages.  

Uitslagenlijst.   http://www.lsv-invictus.nl/diverse-uitslagen/29-uitslagen/144-van-der-veen-kromhout-run-060914

 

 

 

 

 

 

 
 

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl

runpoint zw 530logo berenloop   logovlieland   Rechthoek 1