Verzonden op 3/11/2021 Lees nieuwsbrief online
Kleintje Berenloop - zaterdag 6 november 2021

Beste sportvriend(in),

Het was nog even spannend deze laatste week, maar gelukkig kan de 8e editie van Kleintje Berenloop komende zaterdag toch doorgaan. Om het voor de deelnemers, vrijwilligers, supporters en toeschouwers zo goed en zo veilig mogelijk te organiseren, gelden er – in overleg met alle betrokken instanties – een aantal aanvullende maatregelen.


Wij hebben er ontzettend veel zin in, jullie hopelijk ook!

Extra maatregelen

Deelnemers
Deelnemers aan Kleintje Berenloop op zaterdag en aan de hele en halve marathon op zondag moeten een geldige QR-code kunnen tonen. Om dit voor iedereen werkbaar te houden, zal er tijdens het Berenloopweekend gewerkt worden met polsbandjes die 24 uur geldig zijn. Deze zijn op twee centrale locaties verkrijgbaar: op West tegenover de VVV en in Midsland naast de COOP. Op zondagochtend komt er een extra locatie bij de Jachthaven en in de veerterminal in Harlingen. Deze polsbandjes zijn ook geldig in de horeca. Voor diegenen die niet zijn gevaccineerd, is er een testlocatie van Testen voor Toegang in Midsland bij ET-10. Op de website www.testenvoortoegang.nl kun je een afspraak maken om je te laten testen.

 

Toeschouwers
Voor toeschouwers in het start/finish-gebied (het sportveld achter Aparthotel Boschrijck op zaterdag en de Torenstraat en Boomstaat op zondag) geldt ook dat zij een polsbandje dan wel coronapas moeten kunnen laten zien. Voor toeschouwers langs het parcours gelden geen beperkingen. Uiteraard worden zij wel verzocht onderling afstand te houden.

 

Wanneer heb ik welk bandje nodig?
Op vrijdag, zaterdag en zondag hebben de bandjes elk een eigen kleur. Deze zijn geldig van 12.00 uur op de dag zelf tot 12.00 uur de volgende dag. Dat betekent dat je een bandje dat je op vrijdagmiddag haalt, geldig is tot zaterdag 12.00 uur. Hiermee kun je dus meedoen aan Kleintje Berenloop. Je kunt er op zaterdagmiddag echter niet de horeca mee in, daarvoor heb je een nieuw bandje nodig.

 

Waar en wanneer zijn de polsbandjes verkrijgbaar?
West Terschelling - tegenover het VVV-kantoor
=> Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 09.00 tot 19.00 uur

West Terschelling - Jachthaven
=> Open op zondag van 09.00 tot 12.00 uur
Harlingen - Veerterminal
=> Open op zondag vanaf 07.30 uur. 

Midsland - naast de COOP
=> Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.00 uur, op zondag ook van 09.00 tot 11.00 uur.
 

Algemene informatie

Startnummers
De startnummers van deelnemers met een adres in Nederland zijn inmiddels allemaal via de post verstuurd. De deelnemers met een adres buiten Nederland kunnen hun startnummer afhalen bij het wedstrijdsecretariaat op het sportveld. Eventuele wijzigingen voor de 5 en 10 km zijn nog mogelijk tot een kwartier voor de start in de tent op het sportveld. Let op: je krijgt alleen toegang tot het sportveld op vertoon van een coronapas/polsbandje.

Contactinformatie

Een dringend advies: vul achterop je startnummer de contactinformatie in. Dat maakt het voor hulpverleners een stuk eenvoudiger om, mocht er wat aan de hand zijn, familie en/of vrienden te bereiken. Het is verplicht om het startnummer duidelijk zichtbaar aan de voorzijde (en niet achterop) te dragen. Zo ben je voor de vrijwilligers en de wedstrijdleiding herkenbaar als deelnemer en weet ook de speaker bij de finish wie je bent.

 

Afhalen T-shirts
Heb je een T-shirt besteld, dan kun je dat eventueel van te voren al afhalen. Je kunt hiervoor op vrijdag tussen 15.30 en17.00 uur terecht in dorpshuis Ons Huis (Torenstraat 42, West). Je hebt hier geen label of bevestiging voor nodig: er is een lijst beschikbaar waarop de namen staan van degenen die een shirt hebben besteld. Op zaterdag kun je je T-shirt vanaf 9.00 uur afhalen op het sportveld, nabij de start/finish.

 

Merchandise

Natuurlijk is er dit jaar ook weer een merchandise-winkel. Dit jaar op een nieuwe locatie: Raadhuisstraat 3, in het pand waar vroeger restaurant De Chinese Muur zat, direct achter Restaurant Zeezicht. Je vindt er allerlei leuke Berenloop-spullen, dus is het altijd leuk om even binnen te lopen. De openingstijden zijn op vrijdag van 12.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag vindt de verkoop plaats vanuit een tent onder de Brandaris. Hier kun je tussen 10.30 en 13.00 uur terecht.

 

Runpoint en Saucony
Op zaterdag staan Runpoint Leeuwarden en Saucony de hele dag met een stand aan de voet van de Brandaris. Naast profiteren van mooie aanbiedingen van schoenen en kleding, kun je hier ook vrijblijvend de nieuwste schoenencollectie van Saucony uitproberen. Bovendien zijn er om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur loslooptrainingen onder begeleiding van een ervaren looptrainer. Ook hierbij kun je Saucony-schoenen uitproberen, zoals de nieuwe Endorphin Pro2, mét carbonplaat. Een mooie kans om het ultieme gevoel van snelheid te ervaren. Dus sluit je aan bij een van de drie georganiseerde loslooptrainingen of loop een eigen rondje op deze of een van de andere Saucony-modellen. Let op: ook hier kan naar een polsbandje worden gevraagd.

 

Omkleedruimte

Je kunt je omkleden in de aluminium tent op het sportveld. Hier kun je ook je tas achterlaten als je gaat lopen. Let op: het achterlaten van de tas is voor eigen risico, laat er dus geen waardevolle spullen in zitten.

 

Groen

Als organisatie doen we ons best om het evenement zo groen mogelijk te houden. Zo wordt vrijwel alles hergebruikt zijn onze bekers biologisch afbreekbaar. We vragen ook jullie medewerking om het evenement groen te houden en het eiland schoon. Laat bijvoorbeeld de verpakkingen van repen, gels etc. onderweg niet zomaar vallen, maar neem ze mee. Je loopt immers door een natuurgebied!

 

Fietsparkeerplaats
Je kunt je fiets parkeren op een deel van het oude voetbalveld achter Aparthotel Boschrijck aan de Sportlaan op West. Er is een extra parkeerplaats gecreëerd voor de fietsen van de toeschouwers. Hiervoor is geen coronapas/polsbandje nodig. Zowel voor toeschouwers als voor deelnemers is een coronapas/polsbandje verplicht om toegang tot het sportveld te krijgen.

 

Routes
De routes kun je vinden op afstandmeten.nl:

5 kilometer: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1426790

10 kilometer: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1426787

 

Jeugdloop

Het is iedere keer weer prachtig om te zien: de Jeugdloop op zaterdagmiddag 6 november met verschillende starts vanaf 13.45 uur. Let op: dit jaar is de start niet meer onder de Brandaris, maar op de driesprong Dirk Altalaan, Jan Ruijglaan en Jan Cupidolaan. De inschrijving voor de Jeugdloop is inmiddels gesloten. Let op: er is dit jaar geen na-inschrijving. Het afhalen van de T-shirts en startnummers voor de Jeugdloop kan op vrijdag 15.30 tot 17.00 uur in dorpshuis Ons Huis (Torenstraat 42, West), en op zaterdag vanaf 9.00 uur bij de rotonde aan de Sportlaan.

 

Overige informatie

Voor alle verdere informatie verwijzen we je naar http://www.berenloopterschelling.nl/informatie-abc/.Natuurlijk is de @Berenloop ook te volgen op Facebook en Instagram.

 

En ten slotte: volgend jaar wordt de Berenloop georganiseerd in het weekend van 5 en 6 november 2022.

 

We hopen op jullie begrip voor alle extra maatregelen en graag tot ziens op Terschelling!

 

Namens de organisatie,

Willem Gerrits en Jouke Valk