RECORD AANTAL DEELNEMERS BIJ TWIRRELOOP WIJTGAARD


Een waar lopersfeest was het woensdagavond 14 mei in Wijtgaard. SV Friesland organiseerde hier de Twirreloop samen met Dorpshuis De Twirre. Thijs Hofstra regelt hier al jaren de werkzaamheden die bij het organiseren van een prestatieloop nodig zijn.

Mede dankzij subsidie van de gemeente Leeuwarden was het mogelijk om extra prijzen beschikbaar te stellen voor de deelnemers. Dit jaar hadden alle deelnemers kans op een prijs, het startnummer was meteen een lotnummer waardoor niet alleen de snelste lopers met een prijs naar huis gingen.

Thijs heeft een route uitgezet over verschillende afstanden, dus voor iedereen was er wel een keuze te maken. Een prachtige route langs de Zwette en veelal over rustige autoluwe wegen. Dankzij publiciteit in de weekkrant Frysl?n en de prima weersomstandigheden, zon en een beetje wind, verschenen er maar liefst 350 deelnemers aan de start. Dit was een nieuw record, 270 was het record tot nu toe.

De sfeer was prima, gezellig druk en een hele rij wachtenden voor de inschrijftafels. Er ontstond wel even een probleem toen de 300 startnummers opraakten, maar met viltstift waren er al gauw weer extra nummers bijgemaakt. Ondanks de drukte kon er om half acht worden gestart en ging er een lang lint lopers onderweg om hun prestatie neer te zetten. In het centrum gingen de 10 km lopers rechts en de rest linksaf en dat gaf ruimte om je eigen tempo te lopen.

Vier keer werd er drinken onderweg aangeboden bij de verversingsposten en daar werd veel gebruik van gemaakt. Na de finish, waar het beregezellig was met al dat publiek, werden de tijden genoteerd en was er thee, bouillon, water, sportdrank, limonade en fruit verkrijgbaar een service die men bij alle SV Frieslandlopen vindt.

Vol lof was men dan ook over deze prachtige loop, en dat voor een paar euro inschrijfgeld.

In het dorpshuis, wat ook een sportaccommodatie is, waren en bleven de douchen lekker op temperatuur en ging iedereen tevreden naar huis.

Er was ook nog een prachtige sportieve strijd tussen de lopers. Albert v.d.Ziel uit Berlikum en Harrie Wiersma uit Marrum  moesten in de finishstraat uitmaken wie er winnaar werd, en dat vond het publiek en speaker Jan Kooistra schitterend. Auke Postma uit Damwoude werd derde op de 14.7 km lange loop. Maaike Hornstra uit Jellum was de snelste bij de vrouwen.

 


Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl