ALBERT V.D. ZIEL SNELSTE IN 10e BULLELOOP LEKKUM

SV Friesland organiseert jaarlijks een 40-tal lopen in Noord Nederland. Veel van deze lopen worden georganiseerd met leden die in de buurt wonen waar de loop wordt gehouden. Zij zetten het parkoers uit, regelen de accommodatie en de vrijwilligers.

Via de website en verspreiding van folders en persberichten wordt de loop bekend gemaakt onder het publiek. Zo organiseert Duco Zijlstra al 10 jaar de Bulleloop in Lekkum. De route gaat voor een deel langs de Ee en over mooie fietspaden en autoluwe wegen. Onderweg zijn voldoende verzorgingsposten met water en sponzen. 

Dat er drie dagen na de marathon van Leeuwarden toch 150 deelnemers aan de start stonden is prachtig, want ook de avondwandelvierdaagse kost veel deelnemers. Bij de jeugd was de deelname mede door de avondvierdaagse onder de maat. Voordeel was dat iedereen nu in de prijzen viel. Geen standaards maar prijzen in natura die ze zelf mochten uitkiezen.

Om half acht werd er gestart, de inschrijving vond buiten plaats, binnen in de kantine van de korfbalvereniging was het te klein en te warm. De douchegelegenheid is voldoende maar de kantine is wat krap voor veel lopers. Na afloop gaan toch veel direct naar huis en blijft er een vaste groep nazitten, ook die zaten na afloop buiten. 

Albert v.d. Ziel uit Berlikum was een klasse apart en Duco moest met een tempo van 20 km. per uur voor blijven fietsen. Simon v.d.Beukel uit Beetgum en Harry Wiersma Marrum waren de nummers twee en drie op de 10 engelse mijlenloop.

Volgend jaar zal men een datum kiezen na de avondvierdaagse zodat de jeugd ook in Lekkum kan meelopenInformatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl