OP ZATERDAG 22 JULI GAAN DE HOEVE AAN DEN WEGLOPEN IN OUDE WILLEM VAN START.

Ook dit jaar kunnen de hardlopers weer genieten van de Hoeve aan den Weglopen die vanaf de camping Hoeve aan den Weg aan de bosweg 12 8439 SN Oude Willem worden georganiseerd.

Ieder jaar is daar meer belangstelling voor omdat het een laagdrempelig evenement betreft, voor zes euro kan men deelnemen en krijgt dan ook nog een gratis consumptie in Eetboerderij De Hoeve. De eerste loop was op 22 april de volgenden op 22 en 29 jul en op 5-12-19 augustus 2017.

De routes van 3 km, dit is bijna een trailparkoers door het bos naast de natuurcamping van Staatsbosbeheer, de 8 km welke via het betonpad richting Hoogersmilde en na 4 km een verhard bosparkoers volgt naar de doorkomst/finish en de 10.3 km die via de bosweg, studentenpad en dwars door het bosgebied ook op de route van de 8 km komt, dit is wel de mooiste route.

Genieten van het mooie Prinsenbos. Dwars door het gebied loopt een fietspad, vanaf waar een prachtig en afwisselend stuk natuur te zien is. Graslanden, natte vennen, droge stuifduinen begroeid met heide en verschillende bossoorten kom je tegen tijdens het hardlopen in het Prinsenbos.

De start van de 20.6 km en de 10.3 km is om 11.00 uur op de streng naast de camping, hier staat de start/finishboog de verzorgingswagen en de jurytent plus de doorkomstverzorging. Ook staan hier de marathonklokken waar de gelopen tijd van af is te lezen maar de jury noteert de startnummers en tijden welke de andere dag op de site www.svfriesland.nl komen te staan. De 8 en 16 km starten om 11.05 uur en weer 5 minuten later de 3 en 6 km. Je kunt dus twee keer hetzelfde rondje lopen met onderweg een verzorgingspost met water en bij doorkomst een water en sponspost.

Inschrijven kan vanaf 9.30 uur tot aan de start in Eetboerderij De Hoeve, kleed/douchegelegenheid is in  de twee douchelokalen op de camping. Voor warm water wel een 50cents  euromunt meenemen. De waardevolle voorwerpen kan men afgeven bij de inschrijving voorzien van sticker met startnummer. Iedereen krijgt een bon voor gratis consumptie. Wie een medaille wil kan die na het volbrengen kopen bij Josefien. Na de finish is er in de verzorgingstent bouillon, thee, vruchtendrank en fruit verkrijgbaar.

De route is aangegeven met kalkpijlen op het verharde gedeelte en met bordjes in het bos, een voorfietser geeft de eerste ronde aan. Startnummers worden voorop gedragen. Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kunnen volbrengen, een lidmaatschap van vereniging of sportbond is niet nodig. De loop gaat door mits verantwoord dus niet bij 30 graden zie hiervoor op de site www.hardlopendnederland.nl waar ook op de dag dat wordt besloten de loop niet 

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl