SC FYTRIS EN SPORTVERENIGING FRIESLAND ORGANISEREN DE 38e FYTRISLOOP OP 8 OKTOBER.

Zaterdag 8 oktober komen er weer veel hardlopers naar De Westereen om deel te nemen aan één van de mooiste lopen door het Frieswoudengebied de 38eFytrisloop.

Schitterende vernieuwde routes zijn er door de organisatie uitgezet met pingo’s, Inuktitut voor kleine heuvel,uit de ijstijd, die ook dit jaar is in handen van de SC Fytris en SV Friesland. Afwisselend parkoers door natuurgebied en rustige landweggetjes met een fietser voorop om de route te wijzen en controleren of de bordjes goed zijn geplaatst. 

De lopers kunnen een keuze maken uit verschillende afstanden de 20.4 km en de 11.7 km zijn de afstanden die meetellen voor de SV Frieslandclubcompetitie, verder is er nog een 15.3 km route en jeugdloop voor de jeugd van groep 5 t/m 8, deze start om 11.10 uur nadat de rest om 11.00 uur is gestart.

Deze start is op de ijsbaan De Wieken Badhûswei 1a 9271 VA dit is de oude skeelerbaan, in de kantine is de inschrijving vanaf 9.30 uur en in de sporthal is douche en kleedgelegenheid. Voor € 4,00 kunnen de leden van de twee organiserende clubs meedoen, de anderen betalen € 5,00 en de jeugdloop is gratis. Die jeugd krijgt een herinneringsmedaille, senioren kunnen die kopen voor € 3,00 na het volbrengen van hun afstand. Iedereen die kan hardlopen, maakt niet uit hoe hard, de limiet van de 20.4 km is wel 2½ uur, maar er is keuze genoeg uit andere afstand als je die limiet niet kunt halen. 

De nummers en tijden worden handmatig genoteerd en die uitslag komt op de sites www.svfriesland.nl en www.scfytris.nl  Onderweg zijn er verversingsposten met water en na de finish thee, bouillon, vruchtendrank, water en fruit en natuurlijk krijgen de deelnemers, als ze hun startnummer inleveren, leverworst mee naar huis aangeboden door Kroon Leverworst.

Bij start/finish staan marathonklokken waarvan men de eindtijd kan aflezen, onderweg staan fotograven om fotoreportages te maken welke ook op de sites worden geplaatst of een link naar die fotosites van de fotograaf.

Op de oude skeelerbaan wordt het start/finishgebied ingericht met boog, tenten, verzorgingswagen en verzorgd Christiaan Valk van Valk-event-productie uit St.-Anna voor muziek en doet Jan Kooistra verslag voor de loop.

Ook dit jaar verwacht de organisatie een deelnemersveld van zo rond de 2 a 300 deelnemers, dit is een prachtige trainingsloop voor de komende 20eTerschellinger Berenloop Marathon begin november.  

Informatie:

SV Friesland

Hofstraat 9
9079 MC
St. Jacobiparochie
0518-491363
info@svfriesland.nl