Al meer dan 30 jaar worden in de vakantiemaanden Juli en Augustus Brinklopen georganiseerd in Diever. De organisatie is in handen van de Stichting Sportpromotie Diever en de SV Friesland. Iedere dinsdagavond is er een brinkloop over een afstand van 2½-5-10 km. De route wordt aangegeven door vrijwilligers op iedere afslag.

Ook dit jaar is de inschrijving weer in Het Dingspilhuus Hoofdstraat 88 7981 AV Diever. Hier is ook kleed/douchegelegenheid en ook het sportcafé ook gevestigd in het Dingspilhuus is open. Vanaf 18.00 uur is de inschrijving geopend tot even voor de start die is 750 meter verderop op de Brink.

Het inschrijfgeld is € 2,50 organisatiekosten, wie een medaille/standaardje wil kan die kopen bij de inschrijving. Startnummers moeten voorop de borst worden gedragen met vier speldjes vast te maken. De tijdwaarnemers noteren de eindtijden en deze worden gepubliceerd op de site www.dieversportief.nl ook links naar foto’s genomen tijdens de loop komen hier op.

De te lopen ronde is 1250 meter bij iedere doorkomst staan er marathonklokken, is er een speaker en staat er verzorging met water en sponzen. De startnummers mogen de deelnemers houden. Gemiddeld staan er ruim 120 deelnemers aan de start op de brink, het record staat op 205 deelnemers op één avond. Het is een laagdrempelige loop waar loopplezier voorop staat. Veel lopers uit de regio staan aan de start maar ook veel vakantiegangers doen mee. Ook komt trainer Jelle Luinstra van de AV Lionitas uit Leeuwarden met zijn wedstrijdgroep een paar keer naar Diever voor een gezellig uitje hardlopen op de brink, in de plaats voor de training op de atletiekbaan. maar ook andere loopgroepen vinden dit leuk om gezamenlijk mee te doen.

Prijzen zijn er niet te winnen per loop maar er wordt wel een klassement opgemaakt met de snelste lopers, wie het vaakst wint is seizoenwinnaar en ook wie het parkoersrecord verbeterd krijgt bij de laatste loop een VVV bon aangeboden door de organisatie. Veel regionale toppers deden wel eens mee maar ook Nederlandse en toppers uit België stonden er aan de start.