Hoofd menu

24 september 2016 is het feest op de centrale as, de nieuwe weg van Nijega naar Dokkum via Burgum, Veenwouden, en de Falom. In Oktober is de officiële opening gepland met deze zaterdag de 24e september wordt hij de gehele dag afgesloten voor al het verkeer en zijn er sportactiviteiten www.sportopdeas.nl
’s morgens een tijdrit voor wielrenners en ’s middags de Centrale As Hardloopevenement georganiseerd door de Loopgroep Dokkum, Loopgroep Hugo Veenker, Loopclub Burgum en de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik. Dit op verzoek van de Rotaryclubs Burgum, Dokkum en Lauwersland Er is een afstandsloop van 21.1 km – 10 km en 5 km. loop. Wie niet wil of kan hardlopen kan ’s morgens ook wel meedoen aan de Centrale As wandeltocht over 10-15 km deze start om 7.30 uur vanaf camping Botniahiem Doniaweg 95 Damwoude.13559001 650112268479273 3701692650962929334 o
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl de kosten zijn € 15,00 dit bedrag komt geheel ten goede aan het goede door www.leergeld.nl/frieslandoost De sponsoren en provincie Friesland betalen de kosten van de bus, herinnering, tijdregistratie, prijzen, douchegelegenheid, etc. Wie nog aan de wandeltocht wil meedoen moet zich snel aanmelden de limiet is 500 deelnemers. Voor de hardloopafstanden zijn ook deelnemers limieten en inschrijven aan de start is niet mogelijk. Omdat de startnummers met chip en kledingtasje worden toegestuurd een paar weken voor de start is vroegtijdig inschrijven een must.
Christiaan Valk http://valkeventproductiongroup.com/ regelt het geluid bij de starts en finish en de inschrijving en kon deze week de duizendste hardloper verwelkomen. Voor de 21.1 en 10 km is nog ruimte maar de 5 km raakt aardig volgeboekt. De start is zaterdagmiddag om 14.00 uur. Omdat al de lopers zich in Dokkum moeten melden en daar in één van de tientallen bussen moet stappen om op hun startlocatie te komen moeten zij rond 12.00 uur klaar staan of in de bus zitten. Op de sites www.svfriesland.nl en www.sportopdeas.nl staan al de gegevens die je moet weten voor de loop. Zo zit er bv een naamstrook aan het startnummer die doe je om het handvat van de kledingtas, deze worden van de start naar de finish vervoerd in een vrachtwagen. Ook de wandelaars krijgen hun startkaart toegezonden.
 13569058 650112375145929 4246100547297944055 o
Er is parkeerruimte ingericht voor al de auto’s van de deelnemers aan het hardloopevenement de wandelaars kunnen in Damwoude parkeren in de omgeving van de camping, borden verwijzen iedereen naar de parkeerplaatsen.
Onderweg is bij het hardlopen om de 5 km verzorging in de vorm van water en banaan en bij warm weer ook sponsposten. Na de finish is er ook een verzorgingspost met vruchtendrank en warme bouillon. Bij de verzorgingsposten is ook EHBO. www.sportopdeas.nl | www.SVFriesland.nl